Równie duże jest prawdopodobieństwo, że serwis stwierdzi, że aparat robi normalnie zdjęcia i odeśle sprzęt.
Sprawdź może w jakimś sklepie takie samo body, może ten model w pewnych warunkach tak już ma.
Równie duże jest prawdopodobieństwo, że serwis stwierdzi, że aparat robi normalnie zdjęcia i odeśle sprzęt.
Sprawdź może w jakimś sklepie takie samo body, może ten model w pewnych warunkach tak już ma.
w moim 400D coś tam w okolicach lampy stuka bo ma luzy na zawiasach xD
wg mnie nic nie powinno stukać... w tym przypadku istnieje prawdopodobieństwo, że przy upadku coś pękło niestety
Byłem przekonany że nic u mnie nie stuka, ale przed napisaniem postanowiłem to jeszcze sprawdzić, i faktycznie coś stuka. Są to naprawdę minimalne stuki, gdybym o nich nie wiedział to bym na nie uwagi nie zwrócił. Aparat jest nowy, nie cały miesiąc.
Teraz to pewnie jeszcze forum podzielimy na "Wystukanych" i zwykłych użytkowników :P
mi dalej nie stukazapisuję się do nie stukajacych
![]()
Witam
Nowy 550d w sklepie też stuka . 60D i 7D również....
Pozdrawiam
Mirek
Witam
I bym zapomniał 500d też stuka.
Tak na poważnie to przy potrząsaniu aparatem jakiś ruchomy element wewnatrz wszystkich aparatów wydaje delikatne pukanie (stuki).
Pozdrawiam
Mirek
To stuka gdzieś w mechanizmie lustra. Potrząśnijcie obiektywem prostopadle a równolegle do jego osi. Będzie głośniej/ciszej. Mam to od nowości.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
*z obiektywem lub bez w sumie bez różnicy.
(Nie wiem jak się tu edytuje...)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A, już wiem![]()
Ostatnio edytowane przez alkabanas ; 17-01-2011 o 19:57 Powód: Automerged Doublepost
Pozdrawiam,
Kaban