Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: 5d II i 24-70 2.8 problem z autofokusem

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez honzik Zobacz posta
    tak à propos jak się czyści sensory AF? na przykład w 30D jeśli to ma jakiekolwiek znaczenie?
    Ja sensor AF w moim starym 10D czyściłem bezczelnie wacikiem do uszu, czasem z jakimś dedykowanym płynem. Przez 7 lat do dziś wszystko działa spoko i żadnych problemów z AF, tym bardziej przy makro.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allen79 Zobacz posta
    Ja sensor AF w moim starym 10D czyściłem bezczelnie wacikiem do uszu, czasem z jakimś dedykowanym płynem. Przez 7 lat do dziś wszystko działa spoko i żadnych problemów z AF, tym bardziej przy makro.
    AFAIK same sensory są dosyć głęboko ukryte, wacikiem do nich nie da się dosięgnąć.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Mikroregulacja powinna pomoc.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

temat "wyczyszczenia" zaciekawił mnie z racji mojego niedawnego odkrycia a mianowicie po kilku latach walki z bf/ff doszedłem, że punkt centralny jest najbardziej "losowym" - (opisałem to w innym temacie) - toteż pomyślałem że może jakiś intruz siedzi na czujniku centralnym i skutecznie utrudnia normalną pracę, tylko jak się do niego dobrać - tylko grucha?
    R6, 6D, 30D, Tamron 150-600 G2, Canon 70-200 2,8L, Canon 24-70 2,8L, Canon 85 1,8, Canon 50 1,8, Phottix Mitros+

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

grucha i to z mocnym strumieniem Najlepiej taka z apteki (trzeba ją wypłukać z talku)

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów