Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 33 z 33

Wątek: studio 16m2 - proszę o pomoc w wyborze sprzetu

Dopiero zaczyna Awatar gregmaslowski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tothemax Zobacz posta
    No to żeście mu doradzili i podsumowali . Chłopak chciał się zmieścić w 1000 zł a tu propozycja zestawu za 3 x tyle. Może najpierw do czego to oświetlenia ma służyć bo w pomieszczeniu 16m2 to ciężko będzie robić sylwetkowe a do packshotów czy portretów to mu spokojnie jedna lampka 300Ws z jakąś oktą czy softboxem starczy, a jako wypełnienie bym użył 2x yongnao i przy odrobinie chęci wszystko się tym zrobi
    Srebrna bledna homemade to koszt ja wiem? 10zł chyba. Jedna lampka 300Ws z softem 90x120, czy czymś takim. No i można zaczynać.

Tylko potem wygląda to tak, że fotograf by chciał robić seamless white etc.

jakieś tam canony

Bywalec Awatar chyrek
    Miasto
    Słupsk, Polska

Domyślnie

seamlessa od biedy zrobi jak bedzie mial dwie lampy inaczej ****... jedna na modelke , druga na tlo. Przyda sie blenda... ostatnio w OBI kupilem taką osłonkę na przednią szybe do auta ze srebrna powloką z jednej strony za 9 zł, do tego 4 wieksze klamerki (klipsy budowlane) po 1zł sztuka. Blenda z obi jest bardzo gietka wiec trzeba ja do czegos mocowac, ale swiatlo odbija pierwsza klasa i przez ta swoja giętkosc mozna ja niamal dowolnie ksztaltowac.

Kolega moze na poczatek dac sobie spokoj z seamless i pstrykac jedna lampa + blenda majac ciemne tło... od czegos trzeba zaczac i powoli rozbudowywac zestaw studyjne o kolejne zabawki.
    Łukasz Chyrek
    canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...

Mój fotoblog www.chyrek.com.pl

Coś już napisał Awatar astroadamo
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Blendę można zrobić z maty termoizolacyjnej. Mi został spory kawał po remoncie i używam go jako blendy .
    Canon 5D, Canon 40D, C 17-40 L, C 85/1,8, C 50/1.8, Soligor 100/3.5, Raynox DCR 250, Hitech Cokin i inne

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów