Vitez- chętnie bym się wybrał ale nie wiem gdzie są organizowane takie warsztaty w warszawie, ile trwaja, ile kosztuja, i czy są przeprowadzane w klimatach stypy![]()
Vitez- chętnie bym się wybrał ale nie wiem gdzie są organizowane takie warsztaty w warszawie, ile trwaja, ile kosztuja, i czy są przeprowadzane w klimatach stypy![]()
Pytanie, co prawda do Viteza, ale wtrącę się, bo jeżeli chodzi o Warszawę, to problem chyba żaden, wystarczy wejść w zakładkę "Wydarzenia" i masz ogłoszenie za ogłoszeniem, jeżeli chodzi o książki z opisem inżynieryjnym tzn. dokładnie, co jak połączyć i jak zamontować fizycznie, to raczej trudno, natomiast, jeżeli chodzi o posługiwanie się światłem, ustawienia jego źródeł i sprzętu foto - jest książka + płytka DVD: ŚWIATŁO W FOTOGRAFII WARSZTATY ZE SCOTTEM KELBYM" - przy czym ta płytka jest bardziej cenna.
a co do warsztatów w w-wie to proste jak drut: www.google.pl -> warsztaty fotografii studyjnej warszawa i gotowe.
Ja zamierzam się wybrać na kurs fotografii studyjnej do Kuby Cegielskiego
http://www.warsztaty.jakubcegielski.com/galerie/XIIEFS/
Byłam już raz na jego kursie z podstaw fotografii i jestem bardzo zadowolona.
Pozdrawiam
Jaki koszt ?
500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII
Rozumiem, że nick zobowiązuje, ale to raptem kilka kliknięć...
http://www.warsztaty.jakubcegielski....fot-studyjnej/
... na samym dole
Pozdrawiam
Wiem, zauwazylem pozniej, ale niestety nie mialem mozliwosci edycji i usuniecia postu..
500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII
300Ws w pomieszczeniu 16m2? Mam nadzieję, że to pomieszczenie ma wszystkie ściany, podłogę i sufit w kolorze czarnym. Domowe studio rozkładam w podobnym pomieszczeniu niestety sufit biały i ściany w kolorze jasnym. Używam 580EX (niby odpowiednik 200Ws) oraz Yongnuo 460 (moc podobna do 580). Kiedy ustawię 580 na pełną moc światło odbija się od ścian i sufitu tak, że praktycznie cały pokój świeci. Dopiero po skręceniu do 1/4 mocy jest jakaś kontrola nad światłem.
Tylko po co wydawać niepotrzebnie pieniądze na mocne lampy?