Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: FF/BF w EOS 5D

Początki nałogu

Domyślnie FF/BF w EOS 5D

Witam!
    Szukałem i nic nie znalazłem na ten temat. Wysnuwam wiec wniosek ze ten problem nie dotyczy tego modelu Canona. Niemniej jednak poniewaz nosze sie z zamiarem zakupu wolę się upewnić u obecnych Posiadaczy, których niniejszym prosze o opinie na temat problemów lub ich braku z FF/BF w EOS 5D.

Pozdrawiam serdecznie
    Paweł Grabowski
    EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Chyba wiekszosc posiadaczy 5D robi poprostu zdjecia a nie testy na FF/BF... podobno AF w 5d jest lepszy ale FF/BF nie mozna nigdy w 100% wykluczyc...
    Poza tym FF/BF to sa jednak zjawiska marginalne i na 10 ktorzy o tym napisali pewnie przypada ze 100 ktorzy sa szczesliwi i robia zdjecia...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

BEz sensu kolejne tematy z tej serii...

Ja mam FF i co z tego ? Zdjęcia robię i jakoś żyję.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

zatrzeslo mnie jak zobacyzlem znow zlowrogo brzmiace FF i BF.. przyznam sie ze tylko raz w zyciu walnolem tablice.. od tamtej pory porzucilem ten temat.. szkoda bylo na to czasu .. jak ostrze na czlowieku i jest on ostry to wiecej mi nie trzeba.. a jak omsknie sie na igle to mi nie przeszkadza..
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Tylko patrzeć jak ktoś po raz kolejny wpadnie na pomysł pstrykania pudełek po obiektywach :wink:
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

panowie, sami się udzielaliście w wątkach o FF/BF 20D/350D więc nie krytykujcie :-)

Odpowiedź moim zdaniem już padła - po pierwsze AF w 5D jes dużo lepszy, po drugie sprzedaje się go 100 razy mniej niż 350D, więc proporcjonanie do tego mamy występowanie problemu. Dodałbym do tego jeszcze, że zazwyczaj 5D kupują bardziej świadomi użytkownicy, więc jest mniejsza szansa, że źle zrobią test oraz że jeśli raz zrobią źle, to od razu o tym napiszą do całego świata w stylu "5D ma problem z FF/BF".
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Początki nałogu

Domyślnie

Nie chcialem wywolywac burzy w szklance wody, interesowalo mnie tylko czy takieproblemy ktos stwierdzil z czystej technicznej ciekawosci. Brak informacji na ten temat byc moze jest odpowiedzia ze problemow takich w 5D nie ma, tym samym mam nadzieje ze Canon znalazł błąd w swojej technolgii AF i nie będzie go powtarzal w nastepcach 20D i 350D i innych ktore powstana, choc na 100% napewno sie go nie wyeliminuje. mam jednak nadzieje na wypowiedzi ktoregos z wlascicieli 5D.
    Pozdrawiam Paweł
    EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

zdjęcia z 5D są tak świetne że nikt nie dostrzega na nich ani FF ani BF - ot proste! {teraz na pewno zostanę uznany za trolla....}

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Paweł, poszukaj na dpreview.com - o ile dobrze pamiętam był jakiś wątek o FF w 5D, ale trochę mało konkretny (coż, to standart). Canon IMHO niczego nie odkrył, tylko świadomie do puszek niższej klasy daje gorsze rozweiązania i tyle. Chcesz lepszy AF - wywal kaskę ma stół.

Jedyna nadzieja to że D200 będzie miał porażający AF i Canon będzie musiał oddać nam to za darmo, albo spadnie z pierwszego miejsca w dSLR.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Ja mam w 5D na stale FF...

Full Frame :-)

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów