Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: Nowy eos 500d martwy piksel

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

W praktyce wygląda to np. tak jak u mojej koleżanki.

Niecałe 2 lata po zakupie 450D z kitem padł jej w obiektywie AF. Odesłała na żytnią, wycenili naprawę na ok 170zł. Skontaktowała sie ze sklepem internetowym gdzie aparat zakupiła w sprawie pokrycia kosztów naprawy i dostała odpowiedź, że gwarancja 1 rok już sie skończyła. Napisała do owego sklepu pismo (list polecony, papierowy) powołując się na odpowiednie przepisy, postraszyła skierowaniem sprawy do rzecznika praw konsumenta. Wszystko to oczywiście trwało. Była już zdecydowana zapłacić za naprawę sama i się nie użerać, ale po prawie miesiącu dostałą informację z żytniej, że aparat został naprawiony na koszt owego sklepu i już do niej idzie z powrotem. Więc happy end, ale nie bez walki.
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Coś już napisał Awatar szadam
    Miasto
    Polnad - Lębork

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprocket73 Zobacz posta

Niecałe 2 lata po zakupie 450D z kitem padł jej w obiektywie AF. Odesłała na żytnią, wycenili naprawę na ok 170zł. Skontaktowała sie ze sklepem internetowym gdzie aparat zakupiła w sprawie pokrycia kosztów naprawy i dostała odpowiedź, że gwarancja 1 rok już sie skończyła. Napisała do owego sklepu pismo (list polecony, papierowy) powołując się na odpowiednie przepisy, postraszyła skierowaniem sprawy do rzecznika praw konsumenta. Wszystko to oczywiście trwało. Była już zdecydowana zapłacić za naprawę sama i się nie użerać, ale po prawie miesiącu dostałą informację z żytniej, że aparat został naprawiony na koszt owego sklepu i już do niej idzie z powrotem. Więc happy end, ale nie bez walki.
    Tylko pytanie jak sklep sachowałby sie gdyby to był inny sprzęt lub koszt naprawy byłby znacznie wicej niż 170zł

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprocket73 Zobacz posta

może poszło to z tytułu niezgodności towaru z umową na co jest rzeczywiście 2 lata od zakupu...?

Domyślnie

To ja - choć wątek stary - podepnę się pod niego z zapytaniem, czy czerwona kropka (kreska?) widoczna na zdjęciu poniżej, to martwy piksel:

http://img521.imageshack.us/img521/4102/img1108gc.jpg

Przyznam szczerze, że zauważyłem go dopiero ok. miesiąc po zakupie aparatu (kupowany z drugiej ręki, ale na gwarancji, oryginalnie zakupiony w październiku 2011).

Czy iść za radami z tego wątku i olać sprawę (choć nie ukrywam, że od kiedy go zauważyłem, widuję go teraz częściej na zdjęciach, co mnie denerwuje ; ), czy zacząć działać coś w tej kwestii?

Z pozdrowieniem!

Coś już napisał Awatar mirasb
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Witaj
    Jak dla mnie dla ISO 1600 to zdjęcie całkiem dobrze wygląda.
    Dość długo mi zajęło żeby namierzyć tego pixela.
    Można wysłać do mapowania, ale ja bym to zostawił jak jest .

Pozdrawiam
    Mirek

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów