Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: [mswilk] Pocztówkowo

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Widoki ekstra, kadry też niezłe, tylko jakoś tak za niebiesko jak dla mnie. Może popraw trochę obróbkę - no chyba, że to zamierzone mnie sie kolorystyka średnio podoba
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Domyślnie

Za kolegą, coś za niebiesko, a poza tym chyba też lekko przeostrzone.Pozdrawiam
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Dopiero zaczyna Awatar fabio87

Domyślnie

wszystkie swietne
    pozdrawiam

Domyślnie

Witaj, pierwsze zdjecie ewidentnie odstaje od pozostalych, dobry wb , kadr, kolory, jest bdb, co do serii wakacjowych fot popracowalbym nad balansem bieli nieco, pozdrawiam

Dopiero zaczyna Awatar mswilk
    Miasto
    Szczecinek

Domyślnie

Hohenschwangau - Zamek Neuschwanstein

6.1

6.2

6.3

6.4

6.5

6.6

6.7
    MarcinWilk

Domyślnie

No więc jeśli chodzi o ostatnie to gratuluję wycieczki do ogólnie znanego miejsca, ale powiem że nie miałeś szczęścia co do warunków. Ujęcia na pewno lepsze niż rodzinno-pamiątkowe fotki, ale warunki świetlne i pogodowe niestety niefotogeniczne.

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Początek bardzo ciekawy (pierwsze 3 zdjęcia). Seria włoska nie trafia do mnie kompletnie, powtórzę więc zdanie o zbyt niebieskich kolorach. Z tej włoskiej serii najlepsze są 5.6 i wspomniane już 5.12, z tymże to ostatnie sprawia wrażenie, jakby leciało trochę w lewo.

Seria ostatnia - zgadzam się z Elojem. Miejscówka jest bardzo dobra, lecz w taką pogodę nie warto nawet wyciągać aparatu. Na zdjęcia krajobrazu główny wpływ ma światło, które na zdjęciach od 6.1 do 6.5 działało mocno na Twoją niekorzyść. Pochwalić jednak można dwa ostatnie kadry. 6.6 prawdopodobnie dzięki obróbce nieba wygląda całkiem ciekawie (najlepsze z tej serii). 6.7 byłoby całkiem dobre, gdybyś np. zastosował mocną szarą połówkę. Tu jednak (w przeciwieństwie do 6.6) dała się też we znaki słaba przejrzystość powietrza. Wszystko, co powyżej domku jest delikatnie zamglone. Niemniej dzięki pierwszym zdjęciom w wątku tym dwóm z zamkiem będę zaglądał do galeryjki. Pozdrawiam!

Dzian0k
    Guest

Domyślnie

Hej, bardzo podobają mi się Twoje krajobrazy i mam do Ciebie pytanie... jak zrobić takie zdjęcia?
    Chodzi mi o poziom naświetlenia nieba i ziemi.
    Używasz jakiś filtrów, że niebo nie jest prześwietlone?
    pozdrawiam

Dopiero zaczyna Awatar mswilk
    Miasto
    Szczecinek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzian0k Zobacz posta
    Hej, bardzo podobają mi się Twoje krajobrazy i mam do Ciebie pytanie... jak zrobić takie zdjęcia?
    Chodzi mi o poziom naświetlenia nieba i ziemi.
    Używasz jakiś filtrów, że niebo nie jest prześwietlone?
    pozdrawiam
    Zdjęcia robiłem kompaktem - C G10 więc żadnych filtrów nie używałem.
    Efekt = pliki RAW + obróbka
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Verona

7.1.

7.2.

7.3.

7.4.

7.5.

7.6.

7.7.

7.8.

7.9.

7.10.

7.11.

7.12.

7.13.

7.14.

7.15.

Ostatnio edytowane przez mswilk ; 25-05-2011 o 13:56 Powód: Automerged Doublepost
    MarcinWilk

Awatar mastal23
    Miasto
    KrK & Lublin

Domyślnie

wypowiem się co do całości... zdjęcia ciekawe. jeśli nazwałeś je pocztówkowymi fajnie byłoby połączyć 3 lub 4 zdjęcia tak jak na kartkach pocztówkowych. sądzę że efekt byłby lepszy. i gdybym miał kupić twoją pocztówkę wolałbym widzieć inne logo peace
    zakupy sprzętu

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów