Cytat Zamieszczone przez berbec_188 Zobacz posta
witam ...ja także jak przedmówcy na allegro kupowałem i sprzedawałem potem szkła...jak do tej pory nigdy przykra niespodzianka mnie nie spotkała...ostatnio napaliłem się na obiektyw Canona 70-300 IS USM...szukając w necie znalazłem w USA w tym zakresie używkę Canona EF 70-300mm f/4.5-5.6 DO IS USM za cenę trochę większa niż 1/3 wartości nowego...taki pomyślałem poręczny tele...kupiłem...szkło dotarło do mnie...co się okazało - to wewnątrz zauważyłem jakiś pyłek-paproch...sprawdzałem, na fotach nie widać...ale jakiś niedosyt pozostał...gość nie pisał o tym w aukcji...gdy go zapytałem emailem odparł, że skoro jestem niezadowolony to mogę mu odesłać do USA szkło a on zwróci mi kasę....i tu dylemat...wysyłka to koszt około 100-200 zł do USA, nie mam pewności czy nie zaginie etc....i skłonny jestem szkło sobie zostawić i poużywać a w najgorszym razie oddam do czyszczenia w serwisie -ktoś ma orientację ile taka usługa kosztuje?...dopiero po zakupie organoleptycznie stwierdziłem, że bardziej mi będzie odpowiadać zakres Canon EF 24-105mm f/4L lub 28-135....??:
weź człowieku nie rób obciachu i nie odsyłaj szkła przez pół świata z powodu jednego pyłka, kótry nota bene nie ma nanic wpływu, a już wszczególności na jakość obrazu... a może pan amerykanieć w ogole go nie zauważył, nie każdy jest przecież onanistą... i będzie skandal międzynarodowy i jeszcze nas przez twojego pyłka amreykany z NATA wyrzucą...