Strona 5 z 13 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 129

Wątek: Czy po zakupie używanego aparatu, obiektywu byliście zadowoleni?

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Osobiscie wole nówki,ale jednak sa okazje gdy mozna kupic zadbany sprzet za dobre pieniadze i zaoszczedzić na coś innego tyle że kupujac uzywany sprzet staram się szukac gdzieś w okolicy gdzie moge się umówić i spotkac gdzie wszystko sprawdze i wiem ze nie kupuje kota w worku.

Myślę że nie ma co się bac kupować używek tylko trzeba się kierować z głową przy takim zakupie żeby pózniej nie żałować.

Mówię tu o szkłach,bo body nigdy nie kupił bym raczej używanego po tylu sytuacjach jakich widziałem na własne oczy.
    Pamietam w warszawie,jade autobusem a tu gość z d200 o ile pamietam zdejmuje szkło,odkłada do plecaka i zaczyna grzebać paluchem w komorze Pamiętajcie że nikt wam tego nie powie przy sprzedaży,zawsze sprzedawany sprzet jest przecięż zadbany,nigdy nie upadł,używany amatorsko w domu,zapiety 3-4 razy w celu sprawdzenia...skąd my to znamy,prawda??
    EOS + L i kupa gratów ...

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Domyślnie

Jedyny problem jaki miałem do tej pory, to był właśnie z jednym nowym obiektywem. Te kupowane z drugiej ręki zawsze były ok. Większosć obecnego sprzętu ( i byłego ) używana.
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Domyślnie

Po raz pierwszy więc witam. Do tej pory wyznawałem, zasadę nówki, ale po pierwszym zakupie, ok niezbyt wyszukanego obiektywu, 50/1.8 na forum, odżyła wiara w ludzi.

Dopiero zaczyna Awatar rzewus
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Jak to się mówi: "biednego nie stać na byle co"
    Wychodzę z podobnego założenia i wolę zaopatrywać się w nowy sprzęt, choć kiedy pojawi się ciekawa oferta chętnie z niej korzystam. Jeśli w grę wchodzą większe pieniądze, bez osobistego odbioru ani rusz.
    Ostatnio miałem okazję wybrać się po używany sprzęt na drugi koniec Polski. Podczas spotkania wszystko dokładnie obejrzałem, sprawdzając przy okazji wiarygodność sprzedającego - wszystko super.
    Jak do tej pory tylko pierwszą lustrzankę kupowałem w sklepie w GB, poza tym mam "używki", które do dziś sprawują się wyśmienicie!

Zablokowany
    Miasto
    Okolice Torunia

Domyślnie

Dowcip odnośnie kupowania nowego sprzętu polega na tym, że tak naprawdę nie masz pewności odnośnie szkła. Żyjemy teraz w takich czasach, że nawet renomowany sklep potrafi Ci sprzedać syf przez duże ES.

Kupowanie używek ma to do tego, że wiesz że ten sprzęt działa. Że współpracuje z korpusem np 5D, bo wcześniej miał z nim styczność. Natomiast kupowanie szkieł nowych i te ciągłe chodzenie i wybieranie doprowadza do szału.

Jeździłem sporo do Bydgoszczy do Sigmy PRO Centrum. 6x zmieniali mi Sigmę 17-70. W końcu po długich sporach doszedłem do tego, że odłożę jeszcze i kupię Canona 17-55/2.8
    Ciągła wymiana i spory ze zmiennikami-sprzedawcami doprowadzała do szału. Pech z sigmy będzie jedno szkło i nic więcej

Początki nałogu Awatar diplo
    Miasto
    Zamość

Domyślnie

Kupiłem swojego czasu T28-75 i C28-135, wszystko jak najbardziej było w porządku i co najwazniejsze dostałem sample z tych puszek, więc wiedziałem co biorę. W tej chwili ten sprzęt poszedł dalej do ludzi praktycznie nawet niewiele na nim straciłem. Ale puszek jakoś nigdy, nawet nie myślałem o używkach.
    5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

he he to ja kupiłem ten 28-135 :P

Bywalec Awatar filharmoniusz
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

U mnie zadowolenie nie zależało od tego, czy sprzęt był używany, czy nowy. Na początku kupiłem body i dwa obiektywy nowe, ale z perspektywy czasu kupiłbym je używane i oszczędził sporo. Później już kupowałem tylko używane i wszystkie transakcje przebiegły pomyślnie.

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Kupiłem 20d z przebiegiem 5k gdzie później osobiście słyszałem że takie "nówki" też czasem sprzedajemy u nas w sklepie (jeden z dużych marketów). Po czym się uśmiechną sprzedawca.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez retter Zobacz posta
    Kupiłem 20d z przebiegiem 5k gdzie później osobiście słyszałem że takie "nówki" też czasem sprzedajemy u nas w sklepie (jeden z dużych marketów). Po czym się uśmiechną sprzedawca.
    No tak, ktoś kupi, poużywa, a później stwierdzi, że nie chce sprzętu i oddaje go do sklepu. A sklep co? Wyrzuci? Włoży do pudełka, zabinduje i jest nówka sztuka.

Strona 5 z 13 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów