Strona 4 z 13 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 129

Wątek: Czy po zakupie używanego aparatu, obiektywu byliście zadowoleni?

Bywalec Awatar Bazyss
    Miasto
    Knzas/ŁDZ

Domyślnie

Z zamiarem kupna Aparatu nosiłem się około 3-misiecy. Początkowo miał byc 500D może 550D ale cały czas czekałem aż spadną cenowo. Po rozmowach ze znajomymi doradzali 50D ale zbyt wysoka półka jak na początek. Jakimś zupełnie przypadkiem znalazłem się na Forum, załozyłem konto i zacząłem przeglądać dział sprzedam.
    Finał jest taki że od 22.XII jestem szczesliwym posiadaczem 50D z przebiegiem sprawdzonym 3,5tys + T17-50 VR + Grip i dodatkowa bateria.
    Aparacik kupiony w sierpniu 2010 i reszta gratów tak samo. Na wszystko gwarancja. Udało się wyrwać taniej niż miał bym kupić wszystko nowe bo user przesiadał się na 5D mkII. Sprzęcik idealny zero rysek obtarć ostrzy dobrze może troszkę wolno ale to Tamron.
    paczka jak przyszła to byłem w szoku tak wielkiego pudła ale zapakowana i zabezpieczona profesjonalnie.
    jak podchodziłem do tematu zakupu to nie wchodził w grę uzywany towar.
    Teraz jestem bardzo zadowolony że jednak poczekałem.

Bywalec Awatar Joshec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Zakupione używane, jako "prawie nowe", jeszcze na kilku miesięcznej gwarancji 400/5.6L, 70-200/2.8L IS od jednego z TIP-ów. Znacząco taniej niż nowe, niewielkie ślady używania tylko na osłonie przeciwsłonecznej (w końcu to "L"). Zero problemów, dzielnie służą, pełna satysfakcja...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    ZPL

Domyślnie

Wydaje mi sie,ze jest to indywidualne podejscie kazdego z Nas.Jeden boi sie zakupow uzywanego sprzetu,drugi wrecz przeciwnie.Ja naleze do tych drugich I uwazam,ze mozna jednak szukac okazji w uzywkach,niejednokrotnie tak czyniac.Kupilem juz kilka szkiel I body,w sumie tylko raz sie rozczarowujac.Mianowicie w aparacie,ktory nabylem matryca nadawala sie do czyszczenia czego sprzedajacy nie opisal.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ja kupiłem od kogoś z forum 30d rok temu Jestem bardzo zadowolony, wszystko działa idealnie (jeszcze :P) Za pewne następny korpus również kupię używany
    pkt. 8. regulaminu

Coś już napisał Awatar jasiu_q
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Kupuję przede wszystkim używki. Puszkę z gripem i obiektywem 55-200 USM kupiłem na allegro - od drugiego właściciela. Sprzęt był w wyśmienitym stanie, wizualnie i technicznie, jak nówka, z przebiegiem ~ 25 tys. Puszka służy mi po dziś dzień. Szkiełko 55-200 USM, po zakupie nówki 70-200 f/4L, czeka na nowego nabywcę.
    Jednak większość rzeczy, od filtrów poprzez lampę 580EX aż do szkieł, nabyłem od forumowych userów z naszej giełdy. Ze sprzętu, jak i z samych transakcji jestem zadowolony.

Domyślnie

Też kupuję używki i jak na razie ze wszystkich zakupów jestem bardzo zadowolony.

Uzależniony Awatar trothlik

Domyślnie

A ja, jeżeli chodzi o sprzęt, nigdy nie bawię się w używki.
    Kupując nowy sprzęt zawsze wiem co w nim siedzi, w razie wtopy mam gwarancję i spokojną głowę.
    Co do używek, to nie wiesz czy sprzedawca nie kantuje, czy sprzęt nie był reanimowany, kradziony itd..
    Ja wolę dołożyć te parę złotych i spać spokojnie.
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Z tym "Markiem" to w ogóle byłą ciekawa historia :-) Do kupienia był we Wrocławiu i pojechałem go sprawdzić, był OK. Przyjechał Kuzi4, sprawdził jeszcze raz i go kupił. Po dwóch czy trzech dniach okazało się że aparat kompletnie nie trafia AF-em :-)
    Wymienili gratis mirrorbox i...............

Już rozglądam się za używanym Mk IV
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez trothlik Zobacz posta
    Kupując nowy sprzęt zawsze wiem co w nim siedzi, w razie wtopy mam gwarancję i spokojną głowę.
    Co do używek, to nie wiesz czy sprzedawca nie kantuje, czy sprzęt nie był reanimowany, kradziony itd..
    Łukasz, może sonda?

1. Ufam TYLKO nowemu sprzętowi - nigdy nie kupuję używanego.
    2. Nie mam z tym problemu.

Lub coś na ten deseń.
    Ostatnio edytowane przez kuzi4 ; 04-01-2011 o 21:53 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

a to i ja się dorzucę preferuję tylko nówki. wiem że drogo, ale tym bardziej nie stać mnie na kupienie czegoś co padnie za miesiąc albo po 2 tyg...

dodam że nie posiłkuję się przy wywoływaniu wzwodu 'unboxingiem', acz miłe to uczucie dotknąć czegoś jako pierwsza osoba po chińskich łapkach
    Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trothlik Zobacz posta
    Problem w tym, że (przynajmniej ostatnio) jak kupujesz nowy to nie wiesz co w nim siedzi. Np. choroba pt. "sprzęt spełnia normy producenta". Zabawa z gwarancją przy takim (s)hicie dostarcza niesamowitych wrażeń, aczkolwiek niekoniecznie pozytywnych.

Jeżeli kupujesz od człowieka uczciwego (są tacy - nawet zaryzykowałbym stwierdzenie, że można ich spotkać równie często po obu stronach lady) wiesz częstokroć o sprzęcie znacznie więcej i jesteś go bardziej pewny.

A forum, wyciąganie wniosków z tego co ludzie piszą (i wbrew temu, na co się skarżą teraz ci, którzy nie mogą wstawić swoich ogłoszeń - im więcej piszą, tym wnioski te są łatwiejsze do wyciągnięcia) sprzyja uniknięcia kontaktu z cwaniaczkiem. Chyba że będzie to cwaniaczek jednorazowy.
    Entuzjastyczny Neofita

Strona 4 z 13 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów