Strona 13 z 13 PierwszyPierwszy ... 3111213
Pokaż wyniki od 121 do 129 z 129

Wątek: Czy po zakupie używanego aparatu, obiektywu byliście zadowoleni?

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez berbec_188 Zobacz posta
    witam ...ja także jak przedmówcy na allegro kupowałem i sprzedawałem potem szkła...jak do tej pory nigdy przykra niespodzianka mnie nie spotkała...ostatnio napaliłem się na obiektyw Canona 70-300 IS USM...szukając w necie znalazłem w USA w tym zakresie używkę Canona EF 70-300mm f/4.5-5.6 DO IS USM za cenę trochę większa niż 1/3 wartości nowego...taki pomyślałem poręczny tele...kupiłem...szkło dotarło do mnie...co się okazało - to wewnątrz zauważyłem jakiś pyłek-paproch...sprawdzałem, na fotach nie widać...ale jakiś niedosyt pozostał...gość nie pisał o tym w aukcji...gdy go zapytałem emailem odparł, że skoro jestem niezadowolony to mogę mu odesłać do USA szkło a on zwróci mi kasę....i tu dylemat...wysyłka to koszt około 100-200 zł do USA, nie mam pewności czy nie zaginie etc....i skłonny jestem szkło sobie zostawić i poużywać a w najgorszym razie oddam do czyszczenia w serwisie -ktoś ma orientację ile taka usługa kosztuje?...dopiero po zakupie organoleptycznie stwierdziłem, że bardziej mi będzie odpowiadać zakres Canon EF 24-105mm f/4L lub 28-135....??:
    weź człowieku nie rób obciachu i nie odsyłaj szkła przez pół świata z powodu jednego pyłka, kótry nota bene nie ma nanic wpływu, a już wszczególności na jakość obrazu... a może pan amerykanieć w ogole go nie zauważył, nie każdy jest przecież onanistą... i będzie skandal międzynarodowy i jeszcze nas przez twojego pyłka amreykany z NATA wyrzucą...
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kawo Zobacz posta
    weź człowieku nie rób obciachu i nie odsyłaj szkła przez pół świata z powodu jednego pyłka, kótry nota bene nie ma nanic wpływu, a już wszczególności na jakość obrazu... a może pan amerykanieć w ogole go nie zauważył, nie każdy jest przecież onanistą... i będzie skandal międzynarodowy i jeszcze nas przez twojego pyłka amreykany z NATA wyrzucą...
    ...dzięki za słowo otuchy...ciężko by było żyć ze świadomością, iż z takiego małego problemiku wyniknąć mógłby koniec świata....

Bywalec
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

...dzięki za słowo otuchy...ciężko by było żyć ze świadomością, iż z takiego małego problemiku wyniknąć mógłby koniec świata....
    Twój problem był lekko smieszny to sie nie dziw, że koledzy sobie jaja z niego robią.:wink:
    był 350D, 4D, 7D - jest 5D

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marito Zobacz posta
    Twój problem był lekko smieszny to sie nie dziw, że koledzy sobie jaja z niego robią.:wink:
    śmieszny ...hm...dla mnie jakoś nie bardzo....po prostu zaczynam dopiero zabawę z foceniem i brak doświadczenia z takimi niespodziankami....każdy chyba woli, żeby sprzęt był taki jakby chciał....zdaję sobie sprawę, że takich pyłków szkło wciągnie z czasem kilka czy kilkanaście....

Bywalec
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

śmieszny ...hm...dla mnie jakoś nie bardzo....po prostu zaczynam dopiero zabawę z foceniem i brak doświadczenia z takimi niespodziankami....każdy chyba woli, żeby sprzęt był taki jakby chciał....zdaję sobie sprawę, że takich pyłków szkło wciągnie z czasem kilka czy kilkanaście....
    Z czasem przyzwyczaisz sie do większej ilości pyłków w obiektywach i przestaniesz zwracac na nie uwagę
    był 350D, 4D, 7D - jest 5D

Początki nałogu Awatar Demonos
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja swojego 50D kupiłem w ciemno na Allegro.
    Ostatnio, także na allegro kupiłem w ciemno obiektyw C24/2.8.

Obydwa zakupy trafione - aparat w świetnym stanie, 100% sprawny, obiektyw tak samo.
    Jestem mega zadowolony z obydwu zakupów.
    1Ds mkII, 50D + S35/1.4 | C10-22 /3.5-4.5 | C 28-105/3.5-4.5 USM | C24/2.8 | CZJ Pancolar 50/1.8 |Petri 50/2.0 | Metz 58 AF-2

Bywalec Awatar checiu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

pyłek zobaczyłem raz... na 70-200 przymkniętym na maxa z założonym telekonwerterem - no ale co - stempelek pyk pyk i po problemie nie rób z paprocha problemu

Coś już napisał Awatar MORFu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Większość szpejstwa była z drugiej ręki, wszystko okazało się technicznie bardzo dobre (350D, 70-200, 17-40,135, 24-70)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Mój kolejny zakup to szkło 50mm f/1,4 i kolejny sukces. Towar pierwsza klasa, jeszcze na gwarancji i za rozsądne pieniążki
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Strona 13 z 13 PierwszyPierwszy ... 3111213

Uprawnienia umieszczania postów