Strona 6 z 13 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 129

Wątek: Czy po zakupie używanego aparatu, obiektywu byliście zadowoleni?

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Często można całkiem ciekawe aparaty znaleźć w marketach. Ostatnio (czyli przed świętami 21 grudnia), widziałem 350D na półce sklepowej w realu. Cena 1199zł. Rzecz jasna z kitem.

Z ciekawości zapytałem czy jest na "to" gwarancja. Sprzedawca uśmiechnął się i stwierdził, że Canon Polska pozwala na wystawienie gwarancji na 350D. Gwarancja na 12 miesięcy bez żadnych oszustw. Czyli jakby nie patrzeć. warto

Zablokowany

Domyślnie

myślę że warto kupować używany sprzęt zwłaszcz gdy robi się zdjęcia amatorsko,można wiele zaoszczędzić a kiedyś odsprzedać i wiele nie stracić.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    Często można całkiem ciekawe aparaty znaleźć w marketach. Ostatnio (czyli przed świętami 21 grudnia), widziałem 350D na półce sklepowej w realu. Cena 1199zł. Rzecz jasna z kitem.

Z ciekawości zapytałem czy jest na "to" gwarancja. Sprzedawca uśmiechnął się i stwierdził, że Canon Polska pozwala na wystawienie gwarancji na 350D. Gwarancja na 12 miesięcy bez żadnych oszustw. Czyli jakby nie patrzeć. warto
    tylko czasami jest taki problem, że takie aparaty w rala-ach i innych tego typu hipermarketach są dość mocno "obmacane" i czasami już lepiej kupić używkę

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaitsev Zobacz posta
    No tak, ktoś kupi, poużywa, a później stwierdzi, że nie chce sprzętu i oddaje go do sklepu. A sklep co? Wyrzuci? Włoży do pudełka, zabinduje i jest nówka sztuka.
    Ino nie mój problem i nie ja zawiniłem. Ale mogło to być przez włożenie karty CF z licznikiem nabitym do 5k. Choć kto wie, przesłanka jest taka że nawet jak kupujemy w sklepie warto tą rzecz sprawdzić.

Choć znam sklep który ma wystawowy eizo na TN z licznikiem ponad 4-6kh i tam nie ma jak sztucznie nabić licznika on po prostu musi swoje wypracować. Zaleta jest ta że z takim przebiegiem martwy piksel by się pojawił to trzeba mieć MEGA pecha.
    Nie wszystko jest nowe co kupujemy w sklepie.

Pójdę dalej i powiem że w EURO sprzedano mi wręcz używane MP3, serwis sony olewał sprawę, mp3 krążyło miedzy euro a serwisem sony aż skończyła się gwarancja.

Po takich i innych przygodach wiem że zwykli ludzie potrafią być bardziej uczciwi niż renomowane marki.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ja równiez kupilem używkę z gwarancją na aukcji . Na liczniku miała 250 fotek - sprzedana po jednej imprezie rodzinnej. Cuda sie zdarzają
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Zablokowany

Domyślnie

ja swój sprzęcik kupiłem z 3 ręki i jestem z niego bardzo zadowolony,nadal jest w stanie bardzo dobrym i wszystko działa jak należy

napisałem ten post bo muszę sobie nabić postów żeby móc pisać w dziale giełda

PS: kupię używaną 50mm f1,8 i i używanego gripa do canon 350d/400d:-D

Początki nałogu

Domyślnie

eos 300 z kitem+torba-bardzo fajny zakup. Torba lata do dziś, analog w zaprzyjaźnionych rękach nadal sprawny. Myślę, że to był czyjś nietrafiony zakup, bo wszystko sprawiało wrażenie, jakby wczoraj wyjęte z kartonu.
    pentacon 135/2,8-uszkodzona przysłona.
    Jakiś ef 35-80usm, chodzi ale jęczy jakby go ktoś zarzynał.
    Pierścienie pod m42-no tego zepsuć się nie da.

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Canon 10d, grip, sigma 18-200, sigma 70-300, canon 50mm 1,8 przejsciówka m42.
    W różnym okresie. Praktycznie każdy zakup od innego sprzedawcy-wszystko sprawne.

Coś już napisał

Domyślnie

Ja mam 50D używka miała mieć 9tys klatek miała 29tys używana ale kupiona w sklepie sprawna i klapie juz rok jestem zadowolony. Używane mam filtry tez OK. Lampa używana tez bez zarzutu. Natomiast obiektywy kupuje nowe mam zamiar ich używać przez lata wiec wole nie ryzykować.
    Canon 1Ds Mark II, C24-105/4L IS USM, C17-85/4-5.6 IS USM, C70-300/4-5.6 IS USM, C28 1.8 USM, C50 1.4 USM, C430EX II
    http://maciejko.net/cbsearch/

Coś już napisał Awatar Licker
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Oba moje obecne obiektywy kupiłem używane. Wcześniej był też 50mm f/1.8 II.
    Ze wszystkimi byłem zadowolony. Jeśli pomyślę o zmienieniu 70-200 na jaśniejszy to raczej znów będę szukał używek.
    7D + BG-E7 + 17-85mm f/4-5.6 + 50mm f/1.2 + 135mm f/2 + Yashica GS/GTN
    Trochę mojej amatorszczyzny: WWW.

Strona 6 z 13 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów