Praktycznie cały sprzęt fotograficzy jaki przewinął się przez moje ręce pochodził z drugiej ręki (3 puszki i kilkanaście szkieł, może nie z najwyższej półki, bo najdrożej jak na razie za szkło zapłaciłem 1600 zeta, więc nie jakies kosmiczne kwoty ale sumująt to wszystko trochę by się tego nazbierało). Nową kupiłem jedynie lampę 580 exII i najśmieszniejsze jest to, że praktycznie wcale jej nie używam, więc pewnie ją sprzedam i myślę, że następny użytkownik będzie zadowolony.
Większość szkieł kupiłem na allegro, 3/4 tutaj na canon board, również jeden z aparatów był zakupiony poprzez ten portal. Puszka miała 701 klatek przebiegu hehe, stan świetny, zaszodzeiłem z 800/900 zeta. Czasami naprawdę nie warto kupować nowych rzeczy ponieważ już w chwili zakupu tracą one sporo na wartości. Używkę często można nawet po kilkuletnim własnym użytkowaniu sprzedać w podobnej a nawet wyższej cenie jak ją zakupiliśmy (sam tak sprzedałem kilka używanych szkieł).
Wiadomo, że trzeba uważać bo zawsze można się naciąć, ale tak samo może być z nowym sprzętem.