Strona 12 z 13 PierwszyPierwszy ... 210111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 129

Wątek: Czy po zakupie używanego aparatu, obiektywu byliście zadowoleni?

Coś już napisał Awatar mirasb
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Witaj
    Jeśli obejrzałeś obiektyw i poinformowałeś sprzedawcę ,że wizualnie jest OK to późniejsze tłumaczenie, że tylna soczewka ma starte powłoki może być dla niego niewystarczające do przyjęcia reklamacji. Na soczewkach widać wyraźnie mikroryski, nie mówiąc o wytarciu powłok. Sprawę uważam za dość trudną do polubownego załatwienia.

Pozdrawiam
    Mirek

Początki nałogu Awatar Maggot
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

no wlansie w tym rzecz ze szukalem rysek nie zwracajac uwagi na smugi. Soczewka byla zapalcowana, a ze nie mialem pod reka nic po za koszulka wiec nie ruszalem. Podobnie znajomy i dopiero po tym co zobaczyl na monitorze zaczal szukac dokladniej i znalazl...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maggot Zobacz posta
    Sprzedawca tlumaczyl sie, ze mu spadla pekla zaczal kleic i jak nic z tego nie wyszlo to wyrzucil.
    Jak przeczytałem o osłonie to przypomniała mi się sytuacja na allegro, z która już 2 razy miałem do czynienia. Obiektyw wystawiony od 1 zł. Licytacja trwa w najlepsze. Końcówka aukcji, cena cały czas dość okazyjna dla kupujących, a tu nagle sprzedający usuwa wszystkich z aukcji i pisze, że zauważył pęknięcie na osłonie / pękła mu osłona przeciwsłoneczna. Oczywiste, że gościowi nie pasowała cena i dlatego zakończył licytacje. Napisałem do allegro, to odpisali że dostanie ostrzeżenie. Jeden i drugi sprzedający z duża liczbą komentarzy. Bez komentarza...
    | 50D | 17-85 | S30 1.4 | 50 1.8 | 70-200 4 L | 430 EX II |

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Jak dla mnie możesz śmiało podać nick sprzedającego.

Ja kupiłem niedawno:
    Torba Crumpler - stan idealny, cena ponad połowę mniej niż w sklepie
    Falcon 8mm fish - stan idealny, za cenę sporo mniejszą niż nowe sztuki, co mnie z dziwiło bo w tym samym czasie równolegle poszły 2 samyangi za cenę o kilkadziesiąt zł mniejszą niż nowe.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

w ostanim czasie znów miałem zakupy używek i nabyłem w dośc atrakcyjnej cenie C 55-250 oraz dłuższy czas temu Tamrac Velocity 8.
    W obu przypadkach byłem jestem bardzo zadowolny, praktycznie oba towary w cenie 50% nowych

Domyślnie

Z allegro to jednak jest loteria.
    Ostatnio kupiłem akumulator - zamiennik Samsunga i nadaje się do kosza.
    Sprzedający ma gdzieś informację o wadliwym towarze i sprzedaje dalej.

Polecam jednak giełdę i zakup od znanych forumowiczów.
    To bezpieczniejsze.

Domyślnie

Większość sprzętu, który kupiłem był używany. Nigdy się nie zawiodłem - zawsze zaoszczędziłem. Kilka gratów kupiłem od ludzi z tego forum i muszę powiedzieć, że były to bardzo pozytywne transakcje pod każdym względem.
    D3

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Na allegro kupowałem już torbę Tamraca i Canona 55-250. Mimo że używane, to w stanie idealnym. A cena, dużo niższa niż za nowe.
    550D + 18-55mm f/3.5-5.6 IS + 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM + 50mm f/1.8 + 55-250mm f/4-5.6 IS + Nissin Di866 Pro

Coś już napisał

Domyślnie

witam ...ja także jak przedmówcy na allegro kupowałem i sprzedawałem potem szkła...jak do tej pory nigdy przykra niespodzianka mnie nie spotkała...ostatnio napaliłem się na obiektyw Canona 70-300 IS USM...szukając w necie znalazłem w USA w tym zakresie używkę Canona EF 70-300mm f/4.5-5.6 DO IS USM za cenę trochę większa niż 1/3 wartości nowego...taki pomyślałem poręczny tele...kupiłem...szkło dotarło do mnie...co się okazało - to wewnątrz zauważyłem jakiś pyłek-paproch...sprawdzałem, na fotach nie widać...ale jakiś niedosyt pozostał...gość nie pisał o tym w aukcji...gdy go zapytałem emailem odparł, że skoro jestem niezadowolony to mogę mu odesłać do USA szkło a on zwróci mi kasę....i tu dylemat...wysyłka to koszt około 100-200 zł do USA, nie mam pewności czy nie zaginie etc....i skłonny jestem szkło sobie zostawić i poużywać a w najgorszym razie oddam do czyszczenia w serwisie -ktoś ma orientację ile taka usługa kosztuje?...dopiero po zakupie organoleptycznie stwierdziłem, że bardziej mi będzie odpowiadać zakres Canon EF 24-105mm f/4L lub 28-135....??:

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez berbec_188 Zobacz posta
    kupiłem...szkło dotarło do mnie...co się okazało - to wewnątrz zauważyłem jakiś pyłek-paproch...sprawdzałem, na fotach nie widać...ale jakiś niedosyt pozostał...
    Jeden mały pyłek? :-) Jak mawia znajomy fotoreporter: jakby Ci ptak narobił na przednią soczewkę, to na zdjęciach tego nie zobaczysz...

Strona 12 z 13 PierwszyPierwszy ... 210111213 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów