Cytat Zamieszczone przez dulak Zobacz posta
szukaj na Ebayu rozwalonej puszki. Nie wchodź jednak w ebay.pl czy ebay.com szukaj pod domenami lokalnymi ebaya (ebay.co.uk, ebay.de itd, itd.) może znajdziesz jakąś rozklekotaną puszkę za 50 euro, a może uchwyt jest taki sam jak w 1D? To już całkiem niedrogo kupisz klekota z UK.

pozdrawiam i życzę powodzenia - da radę
"ubierać" się w dawcę dla ucha do paska...nieeeno, nie
w podobnej cenie zrobi usługę Żytnia (mam nadzieję)
z 1D nie pasuje.

A może wymodelować z poxiliny lub jakiś kątowniczek - wywiercić odpowiednie otwory, pomalowć na czarno, przykręcić tą samą śrubką lub dłuższą i kropelką kleju
a zapniesz do tego 300 2,8 i weźmiesz na ramię?:wink:
jak "poszło" to ucho, 70-200 poleciało mi prosto w lód, osłona ps pękła, ale zamortyzowała upadek i szkło na szczęście ocalało. adrenalina na full.

Z rysunku wynika, że skomplikowaną formę ma tylko "podstawa" tego elementu. Można spróbować przewiercić otwory w miejscach po wyłamanym oczku i osadzić tam nowe oczko ---> wymontować cały element, przewiercić, dopasować nowe oczko np. z twardego drutu (z zagiętymi końcówkami, całość w kształcie omegi), podkleić/podlutować od spodu i zamontować z powrotem.
Cały element jest schowany pod obudową, wystaje tylko oczko. Dobranie odpowiedniego kształtu "nóżek oczka" - które będą unieruchomione pod obudową zapewni sztywność i trwałość tego elementu.
próbowałem wymontować sam te element. żeby się do niego dostać trzeba całą skorupę rozebrać. po zdjęciu przedniej i tylnej pokrywy zrezygnowałem, zadużo taśm i innych delikatnych "flaków".