Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 49

Wątek: [WARSZTATY W STUDIO (i nie tylko) WARSZAWA - 2011] - portret,akt, ślubne

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Husky Zobacz posta
    [...]Nie widziałem nigdzie strony www Sergiusza gdzie mógłby pochwalić się swoimi fotografiami bo te które prezentuje na tym forum i na wystawce swojego studia to raczej są antyreklamą warsztatów.[...]
    Wydaje mi sie (ale to juz musialby potwierdzic sam Sergiusz) ze to jest chyba strona portfoliowo/ofertowa dotyczaca min jego fotografii slubnej: http://www.twojestudio.pl/

Takie jest moje zdanie więc za to nie powinienem dostać chyba bana lub innego ostrzeżenia od Wielce Szanownego Admina.
    Wyrazasz swoje zdanie, od tego jest forum, tak dlugo jak nie obrazasz innego uzytkownika i zyjesz w zgodzie z pkt 1 regulaminu.
    http://canon-board.info/announcement.php?f=27&a=3

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

W styczniu byłem u Sergiusza na warsztatach 'Portret pierwsze kroki w studio'. Wrażenia zupełnie inne niz Husky'ego. Jako że do wyboru były dwa terminy, wybrałem ten na który nie było chętnych :-)

Ponad dwie godziny wykładu. Cześć o oświetleniu studyjnym, rodzaju lamp, akcesoriów, obsłudze światłomierza itp oraz część o samych portretach. Było znacznie więcej niż o tym której strony dłoni nie należy fotografować :-)
    Po wykładzie robienie zdjęć, zaczynając od jednego źródła światła, później dodając
    kolejne.
    Wrażenia jak najbardziej pozytywne, w majowych warsztatach też zamierzam wziąć udział.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Dyskusja personalna przeniesiona tutaj: http://canon-board.info/showthread.php?t=74735
    W tym wątku proszę nie kontynuować.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Ja też tego nie lubię a Wy za tym nie przepadacie. Ale jakoś tak idąc w zgodzie z tendencjami panującymi na Forum u nas nie może być inaczej. Po pierwsze ograniczyliśmy ilość miejsc. I to tak, że już bardziej ograniczyć nie można. Jednym słowem ilość miejsc ograniczona! I jak by tego było mało posiadamy już ostatnie wolne miejsce. I to nie ostatnie wolne miejsca a jedno ostatnie miejsce. I zapewniam, że nie jest to podbijanie postów czy łapanka na warsztaty. Jest jak jest zerknijcie sami http://fotofanklub.pl/index.php?opti...aty&Itemid=190

Zapraszam!
    To może przypomnę bo poprzednio wypadło jak falstart :-D
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Bywalec Awatar yarson
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pierwsze warsztaty nowej formule odbędą się w dniu 09 04 (sobota) od godziny 11 do 20.
    Czyli rozumiem że 9 osób i każdy ma przydzieloną określoną godzinę ?

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Dokładnie tak.

Domyślnie

A czy można zapisać się na dwie godziny z rzędu? Czy ta druga godzina będzie się różniła od pierwszej?

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Godzina w studio z modelką to ileś tam przykucnięć, przyklęknięć, skłonów i innych ćwiczeń bez mała gimnastycznych z lustrzanką w ręku zamiast piłki lekarskiej. Przeglądając Forum mało kto bierze to pod uwagę bo w sumie faktem jest, że to tylko sześćdziesiąt minut. Owszem można ale chyba efektywniej będzie wykupić sobie drugą godzinę w innym terminie. Czas w studio to jedno a analiza wykonanych zdjęć to drugie. Aby to połączyć w parę lepiej jest wziąć dwie godziny w różnych terminach.

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Przypomnę tematy najbliższych spotkań:

Pierwsze warsztaty nowej formule odbędą się w dniu 09 04 (sobota) od godziny 11 do 20. Tematem warsztatów jest Portret rozwinięcie tematu. Uczestnicy dowiedzą się co oznacza en pied, en face, en trois quart. Wspomnimy o portrecie reprezentacyjnym, prywatnym, realistycznym i autoportrecie. Z przyczyn oczywistych pominiemy portret historyzowany, pośmiertny, zbiorowy. Ale wspomnimy dwa słowa o portrecie podwójnym i potrójnym. Jako oświetlenia będziemy używać trzech lamp ustawionych proporcjonalnie na białym lub czarnym tle. Oczywiście pokażemy jak zapewnić odpowiedni kontakt pomiędzy fotografem a modelką aby na zdjęciach uzyskać odpowiedni wyraz twarzy. Jednym słowem dowiecie się gdzie powinna się znajdować głowa a gdzie powinien być skierowany wzrok o osobie fotografującej nie wspominając. I jak na jedną godzinę to chyba wystarczy.

Kolejne spotkanie Pomiędzy portretem a aktem w sobotę 07 05 od godziny 11 do 20 Więcej http://fotofanklub.pl/index.php?opti...aty&Itemid=190

Tematów z zakresu fotografii komunijnej, ślubnej i innej takiej nie przewiduje tak, że proszę o nie robienie OT. Dziękuję.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Kolejny wątek personalny wycięty do pralni (wątek podałem wyżej). Proszę tu nie śmiecić - proszę po raz ostatni.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów