Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 63

Wątek: Jak LCD to jaki?....

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ktoś pytał o kalibrację.
    Najbardziej znaną firmą w Polsce jest PERFEKT z Poznania.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ChrisB
    Zapomniałem dodać. Ma jedną wadę i same zalety - jest drogi.
    mysle ze warto dodac jak drogi, ~5000 ojro, sa drozsze?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeżeli zarabiasz na tym,że widzisz kolor - to chyba nie jest ważne ile to kosztuje tyylko co widzisz.
    Taką mam pracę i z tego żyje.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ChrisB
    Jeżeli zarabiasz na tym,że widzisz kolor - to chyba nie jest ważne ile to kosztuje tyylko co widzisz.
    Taką mam pracę i z tego żyje.
    alez ja tego nie neguje, tez na codzien korzystam ze sprzetu ktory kosztuje po kilkadziesiat tysiecy zlotych... i tak ma byc, rzeczy profesjonalne sa drogie ale najlepsze, tylko jesli ktos sie pyta o monitor LCD, to juz sam fakt zadania tego pytania mowi ze sie nie orientuje w tym temacie, i polecanie mu najlepszego (chyab jednego z najdrozszych) mija sie celem bo on tego raczej nigdy nie wykorzysta... co oczywiscie niezmienia faktu ze jest to swietny monitor... mysle ze na przyszlosc takie pytania powinny zawierac gorna granice jaka jest w stanie pytajacy zaplacic... mysle ze dla amatora nawet zamoznego monitor za 5kPLN to maks...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Eizo ma cały szereg innych monitorów z zakresu 5k całkiem dobrych.
    Jeźeli ludzie pytają się o rzeczy dobre i najlepsze to dlaczego mam nie odpowiadać jeżeli pracuję na takim sprzęcie i jest on moją własnością.
    Jeźeli chidzi o ceny to o ile mi wiadomo to są monitory pow. 100k.
    Przeglądając forum - to znacząca ilość ludzi to informatycy - tylko zły zarabia mało. Czasem moźna trochę wydaż aby zobaczyć co szkło daje w naturze

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Nie zarabiam na życie robieniem zdjęc - to moje hobby.Niestety - 2k to max o czym myślałem w temacie "monitor LCD".I myślałem o tym w kontekście: nowa technika = nowa jakość.Nawet nie będę pisał na czym obecnie oglądam obraz bo choć uważałem to za znakomity wybór - widzę ze lepiej się nie przyznawać :-( Na pewno będę się starał kupić przyrząd do kalibracji ustawień: to zawsze było moją bolączką bo mam świadomośc wagi tego a programowo - no cóż - zawsze subiektywnie wychodzi.O LCD myślałem bo miejsca mniej zajmuje - też.Ale zacznę od przyrządu do kalibracji i ew potem - lepszego monitora CRT.To chyba rozsądniejszy podział kasy?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Hekselman: nie daj się zwariować. Do amatorskiej (w pełnym rozumieniu tego słowa) zabawy ze zdjęciami za 2kPLN spokojnie coś kupisz. Owszem, potem spędzisz trochę czasu dłubiąc w profilach monitora, drukarki, itp. zanim osiągniesz zadowalające rezultaty, ale generalnie to "się da".

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

A przy okazji: wiem że karta graficzna nie musi być z najwyższej półki ale czy jak zmaienię kartę z pamięcią 64 Mb na 128 Mb to coś przy zdjęciach odczuję?

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Sama pamięc nie ma wpływu na obróbkę zdjęć (służy raczej do przechowywania tekstur do pracy w 3d). Zmiana grafiki może trochę pomóc, ale raczej niewiele.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hekselman
    .....Ale zacznę od przyrządu do kalibracji i ew potem - lepszego monitora CRT.To chyba rozsądniejszy podział kasy?....
    Możesz się trochę zdziwić :-)

Kalibrator GretagMacbeth EyeOne Display2
    Cena detaliczna: 1457.00 zł

i to jest najtanszy kalibrator niestety.

Janusz

EDIT: Znalazlem nieco tanszy http://www.agawa.pl/g1.asp?nrs=383 ale to i tak ten sam rząd wielkości :-(
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 11-12-2005 o 15:28

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów