Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Canon 5d mII problem z Czerwienią

Domyślnie Canon 5d mII problem z Czerwienią

Witm wszystkich.
    Niedawno stałem się posiadaczem 5dm2 i na pierwszy rzut oka wszystko było ok, ale pojawił sie problem. Zdjęcia mocno wpadają w czerwień. W szczególności jeżeli chodzi o fotografowanie przy lampach, niezależnie od ustawień WB skóra ma odcień czerwony. Prosił bym o opinie innych posiadaczy 5dm2 czy to wada aparatu czy po prostu 5d ma tendencje do wpadania w czerwienie.
    Pozdrawiam.

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Proponuje wrzucic jakieś zdjecie przykładowe z wystepujacym problemem...ogolnie 5dII ma troche problemy z czerwonym,wiec wklej coś bo moze nie ma co panikowac
    EOS + L i kupa gratów ...

Początki nałogu

Domyślnie

Dawac fotke . Wtedy mozna zobaczyc co dolega. Tak nic sie nie da stwierdzic

Domyślnie

http://img406.imageshack.us/i/klaudias.jpg/ Tak to wygląda, jedno z pierwszych wykonanych zdjęć, aparat już ustawiłem i jest troszkę lepiej, ale ciężko naturalną biel

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Kolega ściągnie te przepały i trochę magentowej tinty to będzie lepiej
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Domyślnie

Tak właśnie zrobiłem i jest lepiej. Trochę muszę nad nim posiedzieć.Czyli to nic poważnego ? Panie doktorze .

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Jak dla mnie wszystko jest w porządku Tylko zwróć tylko uwagę jaki masz picture style wybrany - najlepiej neutral/faithful ew. standard (w lightroomie jeszcze adobe standard może być) - portrait właśnie czerwienie mocno podbija.

Jeśli ciągle jest za dużo, to zawsze możesz saturację na kanałach ściągnąć.
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Domyślnie

Dzięki za pomoc :*

Uzależniony

Domyślnie

Masz wszystko ok z aparatem. Moja 5dmk2 w porównaniu do 50d też ma więcej czerwieni. Mam ustawiony styl na standard. Najbardziej jest to widoczne przy świetle sztucznym ale nie przejmuj się tym - ten typ tak ma. Użytkując 50d po zakupie 5d też byłem lekko zdziwiony czerwonym zafarbem.

Początki nałogu

Domyślnie

Moge Ci dac moje 5d jak dasz swoje 5d2. Wydaje mi sie, ze moj robi lepsze kolory

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów