Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Canon 5d mII problem z Czerwienią

Domyślnie

przede wszystkim to pasowałoby rozpatrzyć opcję RAW... jeśli robisz w RAW, to jaki ma sens grzebanie w PictureStyle?... ok... jest wytłumaczeniem praca w DPP, ale już ACR czy LR, że tak powiem "wali to" jaki jest PicStyl..

no i z tego co widzę na ostatnich fotkach z wesela - u mnie na 5DII nic takowego się nie dzieje, a przynajmniej w sposób budzący migotanie przedsionka...
    .
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

A właśnie ma znaczenie - jak sam napisałeś w DPP możemy sobie ten styl wybrać, a w LR zajrzyj do zakładki camera calibration -z tym, że domyślnie jest adobe standard, ale niektórym zdjęciom w pokręconych warunkach zmieniałem na neutral lub faithful, żeby mieć łatwiejszy start - głównie w 50d, 5d2 jakieś lepsze kolory na starcie wypluwa
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez streaker Zobacz posta
    A właśnie ma znaczenie - jak sam napisałeś w DPP możemy sobie ten styl wybrać, a w LR zajrzyj do zakładki camera calibration -z tym, że domyślnie jest adobe standard, ale niektórym zdjęciom w pokręconych warunkach zmieniałem na neutral lub faithful, żeby mieć łatwiejszy start - głównie w 50d, 5d2 jakieś lepsze kolory na starcie wypluwa
    tym bardziej potwierdziłeś, że nie ma, bo możesz zmienić i w DPP i w LR, więc nie rozumiem, o co chodzi? bo tym bardziej PicStyl bym olał robiąc w RAW. no chyba, że zakładamy jak najmniejsze spinanie się nad obróbką - wówczas warto już na starcie zwrócić na to uwagę, ale również i na odpowiednie naświetlenie, kompozycję, kadr, parametry ekspo., ISO etc.
    .
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Bo ma znaczenie jaki sobie wybierze Jeśli kolega pracuje w DPP, to automatycznie mu się wybierze ten, który był w aparacie ustawiony, nie wiem czy w LR jest jakaś opcja importu tego, u mnie jest adobe standard na starcie.
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Domyślnie

http://img837.imageshack.us/i/img1825g.jpg -Kadr
    http://img577.imageshack.us/f/dpp0007a.jpg
    Fotografuje na RAW i sRGB. Myślę, że to jeszcze kwestia obycia ze sprzętem, ale wolałem zapytać bardziej doświadczonych .

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów