"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
Przecież napisałem, np. takie Getaway in Stockholm (kamera na aucie) - oczywiście potem się przycina. Poza tym - np wywiad z człowiekiem - też może być więcej niż 30 minut surówki
Ale fakt faktem, zazwyczaj nie jest to jakiś bardzo duży problem (wcisnąć STOP i REC, o ile karty starczy)
zdRAWki
Fotograf platoniczny
Jest to zrobione w ML dla 550d w taki sposób, że po przekroczeniu 4gb (ok. 12min przy stadardowym bitrate) tworzy się kolejny clip.
Ograniczenie do 29:59 minut było podyktowane sprawami celno-podatkowymi ,a nie grzaniem matryc. Jeśli nie da sie nakręcić 30minut to nie jest to camcorder, a camera i urządzenie wpada w inną grupę. Ograniczenie w sumie teoretyczne, bo i tak po 12 minutach osiąga się limit 4gb.
Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner