Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Prośba o opinie i rady. Posiadacz C50d

Domyślnie

ja 50-kę zostawiam jako backupa do FF, którego mam w planie za miecha..

autorowi również polecam TAmrona z f/2.8 i VC. zobaczysz, że to fajne połączenie i zadowalające efekty. na początek może jeszcze dorzyciłbym zamiast zooma i 28/2.0 jakies 85mm, ewentualnie 100 Macro. w sumie to i jakaś błyskotka by się przydała - dla mnie, na starty okolicznościowe to porządny zestaw - bo ważne żeby każdy był zadowolony, nie tylko Sprzedający...
    .
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Z tego co widzę, to co potrzebne do studia już masz. Ogniskowymi 28 i 50 dasz radę w większości sytuacji. Zamieniając manualne 28 na 28 lub 35 z AF, obsłużysz bez problemu okolicznościówki. Coś szerokiego? A czemu nie Sigma 10-20 albo Canon 10-22? Oba to bardzo dobre szkła, szerokie, a że nie są na FF? Co z tego. Sprzedasz z minimalną stratą.

Ogólnie nie ma jednego dobrego przepisu. Piszesz, że myślisz nad wymianą na 5D + 24-105. Jeśli wolisz pracować na zoomach, to chyba lepszego zestawu na początek nie znajdziesz.

Jeśli należysz do tych co wolą stałki, popracuj tym co masz. Sam dojdziesz do tego, czego Ci brakuje. Tutaj już wiele zależy od charakteru pracy. Problem będziesz miał z UWA i raczej będziesz musiał posiłkować się zoomem, ale z resztą spokojnie dasz radę stałkami.

Domyślnie

Dzieki za grom rad. Probuje poki co sprzedac szklo 28-135 ale jak na razie za duzo sobie zadam Jutro za to jade ogladac 5d uzywany w okazyjnej cenie wiec nie wiem jak to bedzie jutro. Ozzman z tym zoomem to ja mam tak, ze jak daje przeslone 8 do 11 to czasami mam mydlo. W warunkach studyjnych tj. oswietlenie kontrolowane to raczej dla mnie spory efekt uboczny. Chce cos co mnie nie zawiedzie.

Jesli cud sie zdarzy i bede mial 5D to zawsze moge sprawdzic jak sie spisuje na nim ten zoom.

Duzo kombinowania wiem o tym, ale jakos tak chce.

Jedyne czego nie chce miec to ff albo bf na sigmie. A z tego co pamietam to mam na 50tce wiec z 5d bede musial odsylac do kalibracji albo zebywymienili szklo.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Większość moich zdjęć została zrobiona Tamronem 17-50, starszą wersją bez VC. Na 50d super, bo jest regulacja AF, zdarzają się jednak takie, że skala regulacji może być za mała, więc radzę testować w sklepie.
    Grzegorz

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wejherowo

Domyślnie

T17-50 f/2,8 to na prawdę rewelacyjny sprzęt, z moim 400D współpracował ez problemów. Może czasem w słabym świetle AF świrował, ale to po części też wina puszki. Teraz przesiadłem się na 50D i mam nadzieję, ze i z tym aparatem Tamron będzie się sprawował dobrze.
    C 50D |T 17-50 f/2,8 | C 50mm f/1,4 |C EX430 II |SanDisk Ultra II 4GB, IV 8GB | Velbon Sherpa 600R
    http://qcel.maxmodels.pl
    http://www.picasaweb.google.com/qcel86

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

OT na temat Allegro i zasad Giełdy usunięte. Proszę trzymać się tematu. Na temat giełdy jest specjalny wątek.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów