trothlik
"Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".
Zalerzy jaką masz optyke, ja mam stałę 28 i 85, zooma o tym zakresie się własnie pozbywam wole stałki.
Tu nawet nie chodzi o sluby gdy masz full czasu ok, ale nawet przy zwykłym foceniu ludzi stałkami delikatnie zmieniasz optyke.
Nie bez powodu powstają te nosidełka na dwa body.
Mi by się na spacer nie chciało brać dwóch korpusów. Prawdę mówiąc, żadnegoby mi się nie chciało. Zdecydowanie lepsze są wtedy kompakty.
Czasem fotografuje się w tumanach kurzu, życzę powodzenia w wymianie obiektywu w takich warunkach.
no ale co to za argument? rozmawiamy o szelkach, które nadają się lub nie do noszenia dwóch body, a nie stwierdzamy rzeczy oczywiste, jak to że i porsche do grząskiego terenu się nie nadaje...
tak chyba troszkę nie poszło Ci z komentarzem., bo przynajmniej mogłeś odnieść się do jakiegoś łazika - wówczas stwierdzanie czy się nadaje czy nie mogłoby wyprodukować jakąś dyskusję... a tak.. ni z gruchy ni z pietruchy...
swoją drogą była gdzieś wzmianka o systemie SpiderPro oraz HoldSLR.
swoją drogą za najbardziej bezpieczny i poręczny uważam nadal system Double QuickStrap ewentualnie jeden QS i tradycyjne noszenie drugiej puszki na oryginalnym (lub zamienniku) pasku.
.
50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...
[SIGPIC][/SIGPIC]
Ja tylko powiem od siebie, że na paskach fabrycznych 2 body używa się mało wygodnie. Po pierwsze spadają mi z barków, a przez szyję na marynarkę nie założę żeby nie wyglądać jak komandos. Po drugie ciężko je podnosić i opuszczać (chodzi o to że pasek też się przesuwa) Pomysł stałych pasków, gdzie aparat porusza się np. na karabińczyku wydaje się bardzo dobry.
mój znajomy ma
http://allegro.pl/pasek-reporterski-...315374926.html
i bardzo sobie chwali. Wiem że jakis czas temu chciał kupic wersję na 2 body.
http://www.bazarek.pl/produkt/172240...2s-2-body.html
Jest tez cos takiego
http://cgi.ebay.pl/OPTECH-Reporter-2...item27b8061a97
Był sobie R-strap.
Dobry i...drogi
Teraz technikę R-strapa stosuje szereg innych firm(w tym nasze krajowe)
Pojawiły się duuużo tańsze wyroby rzemieślnicze.
Za pół roku będzie to produkowane przez innych (w tym naszych producentów) j
Przecież to nie jest zbyt trudne do wykonania
Kawałek grubszej blachy, matryca, prasa i poooszło
Mądry,szybki i dobry producent może na tym sporo zarobić.
R-strap też miał być niebezpiecznym paskiem
Dostałem dwa R-strapy
Pierwszy katuje już ponad rok(nawet z 1d Mark II N) i nie ma żadnych zniszczeń
Czuje ze posłuży mi spokojnie jeszcze drugie tyle.
Drugi może znajdzie kupca, bo leży zbędny w szufladzie
Ważne jest to by produkt był trochę sprawdzony,przetestowany
Niektórzy forumowicze robili sobie sami R-strapy z paska i karabińczyka,lub szekli żeglarskiej.
Poczekajmy trochę to pojawi się to i na naszym rynku.
Zapewne dużo taniej niż 500zł
ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
2x dSLR (Canon)