po małej przerwie w fotografowaniu mam Canona od ok 2,5 miesiąca (wcześniej Pentax i Sony/Minolta) zrobiłem nim przez ten czas ok 400 zdjęć. Życzę sobie i innym więcej udanych klapnięćpozdrawiam
po małej przerwie w fotografowaniu mam Canona od ok 2,5 miesiąca (wcześniej Pentax i Sony/Minolta) zrobiłem nim przez ten czas ok 400 zdjęć. Życzę sobie i innym więcej udanych klapnięćpozdrawiam
Całkowity amator, około 3000 w 2010r.
W moim 50D w dniu daty zakupu było dokładnie 9867 klapnięć. Teraz jest 24300. Czyli skoczyłem wysoko. będzie miał 1,5 roku.
W 300D mam już nieco ponad 180 tysięcy. Poprzedni właściciel z tego co widzę na wydruku z dniu zakupu (2006) miał zrobione 8100
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Natomiast w Pentaxie jest tylko 100tys. Bardzo mało nim strzeliłem, bo w dniu zakupu miał 45tysięcy![]()
Ostatnio edytowane przez N00bek ; 17-01-2011 o 21:43 Powód: Automerged Doublepost
od sierpnia 2007 do dziś 36tys zdjęć, przy czym na początek zapełniałem całą kartę i trzaskałem po 500 zdjęć na sesji, obecnie trzaskam około 100 zdjęć na sesji![]()
na przestrzeni roku robie ostatnio 8~10 tysiecy. spora czesc w podrozach, bo troche jezdze.
na przestrzeni miesiecy wyglada to tak, ze styczen i luty sa martwe, marzec lekko dyga, kwiecien i maj bardzo pracowite, czerwiec, lipiec i wrzesien nieco mniej, sierpien i pazdziernik ponownie pracowite, listopad i grudzien jakos ciagna![]()
ja ostatnio na wakacjach 2 tygodnie walnełem 2,5 tys fotek
Robię tyle ile potrzebuje. Ile ? Nie wiem. Ale pewnie około 30tys. rocznie
W 2010 roku zrobiłem około 50 000 zdjęć.
A to jakiś konkurs jest? Kto zrobi więcej?![]()
Mam rocznie ok. 6 do 8 tyś kłapnięć lustra. Sporo to panoramy i HDRy więc bywa, że na jedno "zdjęcie" finalne przypada tych kłapnięć i setka.
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.