Spośród ilu??A w tym roku, cóż, może ze 20 naprawde fajnych fot było![]()
Spośród ilu??A w tym roku, cóż, może ze 20 naprawde fajnych fot było![]()
EOS + L i kupa gratów ...
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ja od lipca mam już 4445 zdjęć. Ale to być może przez to, że to moja pierwsza lustrzanka![]()
Pstryknieć migawki ok 41000 z tego moze 100 naprawde sie wybierze..![]()
C7D+C400D|C24-70 f/2.8 |C70-200 f/2.8| inne drobiazgi
Moja (pseudo) galeria
Blog sportowy: www.leszeks-photography.blogspot.com
w ciągu ok dwóch lat na 400D miałem ok 30tyś ale zdjęcia raczej robię w ten sposób że mam po trzy takie same kadry a potem wybieram czyli z tych konkretnych co się nadają.
teraz mam 50D od połowy grudnia i ok 400 fotek .
Ja coraz mniej, ale bardziej przemyślanych![]()
Ja około 500 - 700 zdjęć rocznie.
jak zrobię 10 dobrych zdjęć miesięcznie to jestem zadowolony![]()
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
od sierpnia 2010 r. cale 2100 szotowz czego 2000 na zapoznanie sie z nowa technika.
|CANON FF|
Kurcze, porazacie tymi liczbami.
Az policzylem (fotografuje na filmie) - srednio z ostatnich dziesieciu lat, wychodzi mi 24 filmy rocznie. Ze robie aparatem srednioformatowym, to 12 klatek na negatywie daje 288 klatek na rok
Ktos sie pytal o reporterow. W czasach przedcyfrowych, (pracowalem w gazecie codziennej, warszawskiej) zuzywalem okolo dwoch filmow malobrazkowych dziennie. Dzisiaj, ale to juz z tego co patrze po kolegach, jest to 1000-3000 klatek.
Znajomy pozyczyl innemu Nikona na jeden wieczor - na jakies celebrity-party - to nazajutrz mial 3600 wiecej na liczniku
Aha. I w porownaniu do tego co bylo 10 lat temu - liczbe fotografow bywajacych na tematach trzeba pomnozyc przez 10. Same dziesiatki - latwo sie liczy.