Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 81

Wątek: Ile robicie zdjęć?

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Co do odbitek to niestety ale też stanowią małą część moich zdjęć,robie je tylko gdy chce je gdzieś umieścić na ścianie w ramce albo są wyjątkowo udane bądz gdy chce komus podarować jakieś zdjęcie.
    Jakiś czas temu robiłem wiecej odbitek ale do tej pory leżą nieposegregowane w szufladzie bez albumów itd wiec szkoda kasy,chociaż od dłuzszego czasu mam w głowie plan żeby zebrać najlepsze zdjęcia z ostatniego czasu i zrobić je w wiekszym formacie,ale puki co brak czasu,chęci i motywacji no i szkoda kasy heh
    EOS + L i kupa gratów ...

Bywalec Awatar 4kwiatek
    Miasto
    T-miasto

Domyślnie

Hi...

Około 10000 pstryków rocznie.

Zdjęć - może 5-6 .

Jak mam dobry dzień to i 600 -1000 pstryków wychodzi.

Pozdrawiam...

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Z czasem na edycje zdjęć mam problem. Z odbitkami nie potrafię określić skali problemu, bo jest tak duża

Coś już napisał Awatar HurricanE
    Miasto
    Żary

Domyślnie

Na ślubach około 40 tys. rocznie. Prywatnie około 10 tys.
    Na papier dla klientów około 3 tys. na papierze.
    Dla siebie pewnie z 500 szt.

Poza cyfrą kilka kliszy cz-b.

Ł.
    http://moj-aparat.blogspot.com/
    C 5D, Sigma A 24-105 f4; Tokina 100 f2.8 Macro;
    C 500n, Flexaret VI, Olympus OM10, Pentax ME, Zorka 4;

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    Czyli sprzet u was zbytnio się nie wysila heh czasem się zastanawiam czy warto tak oszczedzać sprzęt i tak traci na wartosci i tak,a chyba lepiej robić więcej dobrych zdjęc niż trzymać go w szafie...tyle że do zdjęć potrzebny jest czas i pewnie powodem tak małej ilosci zdjęc co u niektórych jest właśnie brak czasu

Nie zgadzam się z podejściem, że sprzęt traci na wartości. Dla fotografującego sprzęt ma taką wartość jakie zdjęcia nim potrafi zrobić. Jeśli nie to tylko mniej lub bardziej droga kupa złomu.

Liczą się zdjęcia, nie sprzęt - każdy zawodowy fotograf ci to powie. Ja mam 5D mi on wystarczy, nie robi gorszych zdjęć przez to że ma 3 lata. Oprócz obiektywów i dalmierza, prawdopodobnie nowy korpus kupię za min. 5 lat. I za te 5 lat będę nim robił lepsze zdjęcia niż gdy go kupiłem, a nie od wczoraj fotografuję.

Bywalec Awatar Las3k
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

01.10.10 - 01.01.11 - 5600 mniej lub bardziej udanych zdjęć.
    C40D + C18-55 IS + C70-200/2.8L + S8mm + C50/1.8 + Kenko x1.4 + Di622 + jakiś statyw mały i duży, UVki, polar, 200AW itd. :wink:

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Jak Wy to liczycie?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Zaznaczasz foldery ze zdjęciami od daty do daty i masz ilość plików. Albo numeracja w nazwie plików jeśli ciągła.

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Osobiście używam numeracji plików bo mam ciągłą od początku uzywania aparatu,nie chce mi sie bawić w jakieś programy,podpinanie aparatu do kompa,tak to mam wszystko czarno na białym
    EOS + L i kupa gratów ...

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Z czasem na edycje zdjęć mam problem. Z odbitkami nie potrafię określić skali problemu, bo jest tak duża
    Miałem mniej więcej ten sam problem. Praktycznie całkowicie rozwiązał go Adobe Lightroom, który jest moim zdaniem o wiele lepszy do zdjęć, niż Photoshop. Dużo szybciej działa, niż Photoshop, no i gotowe presety robią dużo dobrego.

A w tym roku, cóż, może ze 20 naprawde fajnych fot było
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów