Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: [sleet] Pierwsze makro w domu

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

lipa
    pozdrówka
    regulamin pkt 8

Uzależniony Awatar tryton
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Z makro jest tak, że na początku człowieka cieszy, że zrobił zdjęcie czegoś innego, czegoś co na co dzień nie ogląda gołym okiem w tej skali. Dlatego ta pierwsza radość przesłania nieco krytyczne spojrzenie na swe dzieło. Ale zrobiwszy dużo zdjęć oraz obejrzawszy wiele dobrych prac zaczyna się pewne rzeczy dostrzegać. Nie umiem powiedzieć kostruktywnie czemu twoje zdjęcia są mało udane, na pewno składa się na to kilka czynników takich jak kompozycja, światło, ciekawość ujęcia itp. Trzeba robić i się nie zniechęcać. Popatrz za jakiś czas na te zdjęcia i kiedy zauważysz że są mało ciekawe, to już będzie postęp. I tak krok po kroku. Wszyscy tak zaczynamy. Powodzenia.
    Tryton
    --------------------------------------------------------------
    5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tryton Zobacz posta
    Z makro jest tak, że na początku człowieka cieszy, że zrobił zdjęcie czegoś innego, czegoś co na co dzień nie ogląda gołym okiem w tej skali. Dlatego ta pierwsza radość przesłania nieco krytyczne spojrzenie na swe dzieło. Ale zrobiwszy dużo zdjęć oraz obejrzawszy wiele dobrych prac zaczyna się pewne rzeczy dostrzegać. Nie umiem powiedzieć kostruktywnie czemu twoje zdjęcia są mało udane, na pewno składa się na to kilka czynników takich jak kompozycja, światło, ciekawość ujęcia itp. Trzeba robić i się nie zniechęcać. Popatrz za jakiś czas na te zdjęcia i kiedy zauważysz że są mało ciekawe, to już będzie postęp. I tak krok po kroku. Wszyscy tak zaczynamy. Powodzenia.
    Dokładnie tak jest.
    Czekamy na następne , bez wątpienia lepsze fotki. Zachęcam bo makro daje sporo frajdy.
    Głowa do góry aparat w rękę i powodzenia.
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

sleet
    Guest

Domyślnie

Dzięki za krytyke . No wcześniej rzeczywiście byłem podjarany cyfrówką i wyszło co wyszło . Wstawiam następne zdjęcia mam nadzieje że są ciut lepsze

1

2

3

4

5
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 16-08-2011 o 08:57

Początki nałogu Awatar biodar

Domyślnie

Zdjęcia są rzeczywiście lepsze od wcześniejszych.
    Na nastepnych fotkach może kontynuuj numerację , bo wtedy wygodniej jest coś skomentować. Jestem ciekaw dlaczego mi sie wyświetla taka jakby drobna kratka na wszystkich Twoich fotkach z ostatniej serii ?

sleet
    Guest

Domyślnie

Ostatnie sie nie wyswietlaja bo złamałem punkt regulaminu i przekroczyłem ciut 300kb . Wrzucam ciąg dalszy :

6

7

8
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 16-08-2011 o 08:56

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Mieszanie 800 z 682pix na szerokosci wygląda dziwnie.
    Jeszcze dziwniej wygląda jednak zdjęcie lecącej mewy w wątku: "Pierwsze makro w domu"

Jeżeli chcesz zmienić tytuł wątku to daj znać.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Parteq Zobacz posta
    Mieszanie 800 z 682pix na szerokosci wygląda dziwnie.
    To akurat 'wina' sklejenia postów przez silnik forum.
    Ja raczej zwróciłbym uwagę na to, że coś niedobrego dzieje się na tych zdjęciach makro - wyraźnie widać "pikselizację" (nie wiem jak to nazwać) sugerującą problem sprzętowy lub niewłaściwą obróbkę.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów