Moje pierwsze makro robione w domowych warunkch . Mało oryginalne obiekty fotografii no ale od czegoś trzeba zacząć tym bardziej że jest zima![]()
1
2
3
4
5
6
![]()
Moje pierwsze makro robione w domowych warunkch . Mało oryginalne obiekty fotografii no ale od czegoś trzeba zacząć tym bardziej że jest zima![]()
1
2
3
4
5
6
![]()
Zżera mnie ciekawość.
a tak poważnie to nie widać zdjęć.
Jacek Paduszyński
40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro
Nie udało mi się załączyć zdjęć we wcześniejszym poscie.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
7.
![]()
Ostatnio edytowane przez sleet ; 30-12-2010 o 16:46 Powód: Automerged Doublepost
Słabiutko i to bardzo. Nie ostro i wypalenia lampą , kadry bez pomysłu .
Rada , eksperymentować dalej , ale na razie nie pokazywać wszystkiego jak leci.
Jedynie 6. ma jakiś sens , ale ocena co najwyżej na 2.
Jacek Paduszyński
40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro
Jedyne co można powiedzieć to to, że wszystko działa. Z wyjątkiem wyobraźni obsługującego sprzęt.
acha , btw nie może być wypaleń lampą bo żadne zdjęcie nie było robione z lampą , czy z moją wyobraźnią jest coś nie tak? Jakies argumenty ? Dzieki za krytyke
wziąłeś aparat i pstryknąłeś kilka fotek bez dbałości o ostrość, kadry, kompozycje, ale ważne jest to, że chcesz fotografować. Eksperymentuj dalej i poczytaj trochę literatury.
Jeśli tak to ocena niestety powinna być jeszcze niższa , bo wypalenia są bardzo duże. O ile opanować lampę w makro nie jest łatwo , to uzyskać takie wypalenia bez lampy jak w 1. to już naprawdę wyczyn.
Nie ja to napisałem , ale nie obrażaj się. Zdjęcia naprawdę są bardzo słabe.
Pooglądaj forumową galerię makro i porównaj ze swoimi. W galerii są zdjęcia lepsze i gorsze , ale tak słabych raczej nie ma.
Oczywiście nikomu nie chodzi aby cię zrazić do makro czy fotografii w ogóle.
Chodzi o to aby trochę potrząsnąć i pobudzić do większego wysiłku.
Makro nie jest łatwe , trzeba się mocno sprężyć aby osiągnąć sensowne wyniki , czego z całego serca ci życzę. Po prostu nie da się tak z biegu , bez wysiłku zrobić ciekawego zdjęcia.
Chętnie będę obserwował twoje postępy tak jak z przyjemnością obserwuję postępy innych makrolubów na tym forum.
Jacek Paduszyński
Ale czemu one są złe pzecież nie są takie złe żeby nie było widać co na nich jest. ok musze trochu poczytać i sie douczyć a potem może za jakieś pare miesiecy wstawie jakies ładniejsze zdjęcie . Bede eksperymentował a w przyszłości zamierzam dokupić telekonwerter