Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: [sleet] Pierwsze makro w domu

sleet
    Guest

Domyślnie [sleet] Pierwsze makro w domu

Moje pierwsze makro robione w domowych warunkch . Mało oryginalne obiekty fotografii no ale od czegoś trzeba zacząć tym bardziej że jest zima
    1

2

3

4

5

6

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Zżera mnie ciekawość.

a tak poważnie to nie widać zdjęć.
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

sleet
    Guest

Domyślnie

Nie udało mi się załączyć zdjęć we wcześniejszym poscie.
    1.

2.

3.

4.

5.

6.

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    7.
    Ostatnio edytowane przez sleet ; 30-12-2010 o 16:46 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Radom

Domyślnie

Słabiutko i to bardzo. Nie ostro i wypalenia lampą , kadry bez pomysłu .
    Rada , eksperymentować dalej , ale na razie nie pokazywać wszystkiego jak leci.
    Jedynie 6. ma jakiś sens , ale ocena co najwyżej na 2.
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Jedyne co można powiedzieć to to, że wszystko działa. Z wyjątkiem wyobraźni obsługującego sprzęt.

sleet
    Guest

Domyślnie

acha , btw nie może być wypaleń lampą bo żadne zdjęcie nie było robione z lampą , czy z moją wyobraźnią jest coś nie tak? Jakies argumenty ? Dzieki za krytyke

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

wziąłeś aparat i pstryknąłeś kilka fotek bez dbałości o ostrość, kadry, kompozycje, ale ważne jest to, że chcesz fotografować. Eksperymentuj dalej i poczytaj trochę literatury.

Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sleet Zobacz posta
    acha , btw nie może być wypaleń lampą bo żadne zdjęcie nie było robione z lampą
    Jeśli tak to ocena niestety powinna być jeszcze niższa , bo wypalenia są bardzo duże. O ile opanować lampę w makro nie jest łatwo , to uzyskać takie wypalenia bez lampy jak w 1. to już naprawdę wyczyn.

czy z moją wyobraźnią jest coś nie tak? Jakies argumenty ? Dzieki za krytyke
    Nie ja to napisałem , ale nie obrażaj się. Zdjęcia naprawdę są bardzo słabe.
    Pooglądaj forumową galerię makro i porównaj ze swoimi. W galerii są zdjęcia lepsze i gorsze , ale tak słabych raczej nie ma.
    Oczywiście nikomu nie chodzi aby cię zrazić do makro czy fotografii w ogóle.
    Chodzi o to aby trochę potrząsnąć i pobudzić do większego wysiłku.
    Makro nie jest łatwe , trzeba się mocno sprężyć aby osiągnąć sensowne wyniki , czego z całego serca ci życzę. Po prostu nie da się tak z biegu , bez wysiłku zrobić ciekawego zdjęcia.
    Chętnie będę obserwował twoje postępy tak jak z przyjemnością obserwuję postępy innych makrolubów na tym forum.
    Jacek Paduszyński

sleet
    Guest

Domyślnie

Ale czemu one są złe pzecież nie są takie złe żeby nie było widać co na nich jest . ok musze trochu poczytać i sie douczyć a potem może za jakieś pare miesiecy wstawie jakies ładniejsze zdjęcie . Bede eksperymentował a w przyszłości zamierzam dokupić telekonwerter

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Ale czemu one są złe pzecież nie są takie złe żeby nie było widać co na nich jest . ok musze trochu poczytać i sie douczyć a potem może za jakieś pare miesiecy wstawie jakies ładniejsze zdjęcie . Bede eksperymentował a w przyszłości zamierzam dokupić telekonwerter
    Nazwalbym te ostatnie zdjecia raczej "zabawa z mala GO", bo faktycznie pomyslu w nich brakuje. Nie zrazaj sie, czytaj, ale jeszcze wiecej ogladaj i do przodu

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów