Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: Canon 1d Mark II (&) n - niestykajaca bateria

Dopiero zaczyna Awatar PNC
    Miasto
    Sosnowiec/Rotterdam

Domyślnie

taki sam patent jak w D700, z tą różnicą że Nikon z kolei próbuje zarabiać na akcesoriach nieco w inny sposób niż Canon.
    Gdy miałem D700, pakowałem do gripa albo 8x Sanyo Eneloop, albo EN-EL4a w koszyczek. W obydwu przypadkach prędkość aparatu wzrasta - czyli z 5kl/sek robi się 8kl/sek.
    Z tego co tutaj widzę, to przy NP-E3, nikonowe EN-EL4a to jest ogniwo genialne.

A co do samych akumulatorów AA, to w Nikonie da się przynajmniej po jakimś czasie wymienić je na nowe, lub po prostu korzystać z kilku kompletów dla jednego koszyczka.
    Ale z drugiej strony sam fakt możliwości regeneracji tego koszyczka jest bardzo cenny : )

Dopiero zaczyna Awatar STR8
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

czy ktoś już próbował patentu z akumulatorkami ? jestem ciekawy efektów. Mam jedna baterie którą mógłbym rozbebeszyć gdybym znał jakąś sprawdzoną metodę, bo szkoda żeby leżała bezużyteczna...

Domyślnie

ja mam eneloopy w środku i śmigają nieporównywalnie lepiej niż oryginalny akumulator

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Tylko lepiej zamowcie caly pakiet aku w jakiejs firmie ktora polaczy je indukcyjnie. Ogniwa nie lubia duzej temperatury, a taka wystepuje podczas lutowania. Fakt ze mozna sobie z tym poradzic na wiele sposobow, ale wiekszosc osob o tym nie wie, lub zapomina. Jesli w baterii nie ma ukladu scalonego odpowiedzialnego za jakikolwiek licznik - to mozna ladowac smialo takie zamienniki i cieszyc sie w zasadzie nowa bateria

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Konkretnie ogniwa NiMH nie lubią temperatury większej niż 43-45st. Akurat lutowanie AA jest proste i nie wymagające mocnego grzania. Moje baterie do jedynki trzymają się dobrze i nie zamierzam przynajmniej na razie ich regenerować. Ale jeśli ktoś ma zamiar to zrobić niech dokładnie przeczyta przytoczony przeze mnie opis, jest tam uwaga odnośnie nieco większej średnicy nowych ogniw.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów