Jak wyzej - Hehnel bp-511a do Canona wytrzymuje lepiej nie nowy oryginal.
A idzie nawet za 50 zl kupic![]()
Jak wyzej - Hehnel bp-511a do Canona wytrzymuje lepiej nie nowy oryginal.
A idzie nawet za 50 zl kupic![]()
Niema co demonizować podrób. Przed świętami kupiłem 2szt. np-e3, oczywiscie podróbki. Na "dzień dobry" zamieniłem zamki przekręcając je ze starych oryginałów bo w zamiennikach jakoś dziwnie się zamykały. Po sformatowaniu, naładowane na full wytrzymują ok.350 klatek w minus 25st.C, oczywiście z wyłączonym "telewizorem"(mk II non N). Wynik wg.mnie OK.
Teraz kombinuję czy da się wymieniać ogniwa...
I love GT bicycles Polska dla Polaków, Ziemia dla Ziemniaków, a Księżyc dla Księży!
A ja zakupiłem aku Proffixa czy coś podobnego (taki lepszejszy) za 110zł i śmiga jak złoto.
Teraz szykuje sie na zakup następnego ,bo orginał już ma zero wartosci.
Wiem, ze kupowanie akumulatorów firm noname jest ryzykowne,ale tę akurat znam,bo zawsze kupowałem ich zamienniki.
Ktoś tu wspomniał ze 1d II można kupić za 2 tys.
Więc tym bardziej nie rozumiem, po co mam płacić za orginalny akumulator 650zł (1dMark IIN) czyli 25 proc wartości body.
Myślałbym pewnie zupełnie inaczej gdybym miał firme, zarabiał na fotografii i mógł wpisać zakup w koszty i śmiać sie dawając rady "tylko 580EX,tylko ogrinalne akumulatory itd..."
Są firmy produkujące dużo tańsze zamienniki różnych akumulatorów.
Jeżeli te firmy nie poupadały,to znaczy ze sprzedają towar.Jeżeli sprzedają to znaczy ze ludzie to kupują .A jeżeli kupują to warto tylko podpytać sie jaki, co,gdzie jak i za ile
Pisanie o tym,że orginał jest lepszy od kiepskiej podróbki przypomina mi powiedzenie że Canon 1D Mark V jest lepszy od Smieny, Druha, i Ami
Nie ma co tego porównywać z autami,bo tam chodzi o bezpieczeństwo i są coroczne przeglądy techniczne.Ale gdyby takie przeglądy organizował Canon to aparat z zamiennikien by go nie przeszedł.
ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
2x dSLR (Canon)
Ja swój oryginał zregenerowałem na 10x sanyo enlop i śmiga aż miło. Myślę że spokojnie jak nowy. A wracając do wątku posprawdzaj kolego czy sprężyny dobrze odbijają bo ja mam dwa takie zamienniki i stykają ok.
5Dmk2+ S24-70HSM 2.8, S50 1.4, HELIOS 40-2 (85mm f1.5), Samyang 14mm 2.8, Speedlite 580EX II, Opticam WT-6604, UrbanGear U120
W oryginale są bodajże akumulatorki o pojemności 1800mAh więc jeśli wpakowałeś tam Enelopy w okolicach 2200mAh to zyskałeś z 20% pojemności.
yyy moment. Ale że jak wlozyliscie te baterie do akku od jedynek? ;-)
No właśnie, też chętnie bym skorzystał z porady![]()
hmm czyli majac stary org aku do 1D, mozna go rozkrecic, wywalic te 10 sztuk 'paluszkow' AA, podmienic na jakies sklepowe sanyo itp i bedzie to dzialac??
Ja też chętnie poznałbym mozliwość własnorecznej regeneracji.
Jeżeli ktoś to naprawde zrobił ,to może niech opisze to bardzo dokładnie.
Pomoże wielu ludziom.
ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
2x dSLR (Canon)
Ciekawe gdzie ci tam wejdzie 10 palukszów AA. To polowe body by zajmowalo...