Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: 5D mk2 - zwiecha

Coś już napisał Awatar nilhi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie W serwisie...

Jak na złość, na zleceniach styczniowych aparat zachowywał się normalnie.

Wysłałam go teraz do serwisu z opisem usterki, bo kończy mi się gwarancja.
    Właśnie zadzwonił do mnie Pan z serwisu, że zachodzi w głowę o co może chodzić i zrobił już parę setek zdjęć, ale wszystko jest w porządku i w z związku z tym nie ma za bardzo czego wymieniać. Dopytał jeszcze o parę rzeczy (jakich używam obiektywów, kart) i gdy powiedziałam, że w pierwszej kolejności z wyświetlacza znika informacja o ilości zdjęć możliwych do wykonania, a dopiero sekundę - dwie później reszta informacji, powiedział że to może być istotna przesłanka. Chwilę później zadzwonił, że po przemyśleniu sprawy na wszelki wypadek wymieni mi teraz płytę główną, która mogłaby być tutaj winowajcą, a jeśli aparat znowu się zawiesi, to będzie miał już zawężone pole możliwości. Mądrze moim zdaniem.

Poinformował mnie, że gdyby znowu mi się zaciął a gwarancja już wygaśnie to do jakichś 6 mies. nie powinni robić problemów że już jest bez gwarancji jeśli powtórzy się usterka której teraz nie są w stanie zdiagnozować. Oby miał rację... Mam nadzieję, że wymiana płyty faktycznie załatwi sprawę.

Bywalec Awatar lukaszr
    Miasto
    PL

Domyślnie

nilhi, a możesz napisać, który to serwis wykazał się taką miłą inicjatywą ? (szukałem, ale nie widzę - chyba nie przeoczyłem tego faktu) ;-)

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Żytnia.
    Wiem, jakie krążą opinie na forum o tym serwisie, ale ja złego słowa nie mogę o nim powiedzieć (póki co ).
    Nawet mnie przeproszono że na część będę musiała zaczekać tydzień (sic!)

Bywalec Awatar lukaszr
    Miasto
    PL

Domyślnie

Jestem ciekawy w czym tkwi problem - może teraz po zmianie płyty głównej problem zniknie. Serwis po Twoim przypadku może przy okazji zdobędzie jakieś doświadczenie i znajdzie rozwiązanie na przyszłość. Napisz opinię jak już będzie po wszystkim ;-)

Początki nałogu Awatar Fakungio

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nilhi Zobacz posta
    Właśnie zadzwonił do mnie Pan z serwisu, że zachodzi w głowę o co może chodzić i zrobił już parę setek zdjęć, ale wszystko jest w porządku i w z związku z tym nie ma za bardzo czego wymieniać.
    Miły Pan z serwisu powiedział: "Panie....napi..ałem i napi..alałem chyba z 8 tysięcy razy i tylko 326 razy się zaciął.." Nie wiem o co Panu chodzi

Heheh - "co by tu jeszcze spieprzyć Panowie ?" Polski serwis...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Właśnie zadzwonił do mnie Pan z serwisu, że zachodzi w głowę o co może chodzić i zrobił już parę setek zdjęć, ale wszystko jest w porządku i w z związku z tym nie ma za bardzo czego wymieniać.
    Miły Pan z serwisu powiedział: "Pani....napi..ałem i napi..alałem chyba z 8 tysięcy zdjęć zrobiłem i tylko 8 razy się zaciął.." Nie wiem o co Panu chodzi
    Ale proszę dać nam czas a jeszcze pona,,rdalam..

Ostatnio edytowane przez Fakungio ; 12-02-2011 o 02:10 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 50D + EF 24-105 f/4 L+ Sigma 50mm 1.4 EX DG

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fakungio Zobacz posta
    Miły Pan z serwisu powiedział: "Panie....napi..ałem i napi..alałem chyba z 8 tysięcy razy i tylko 326 razy się zaciął.." Nie wiem o co Panu chodzi

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Miły Pan z serwisu powiedział: "Pani....napi..ałem i napi..alałem chyba z 8 tysięcy zdjęć zrobiłem i tylko 8 razy się zaciął.." Nie wiem o co Panu chodzi
    Ale proszę dać nam czas a jeszcze pona,,rdalam..

Najgorsza w Polsce jest mania narzekania bez powodu - byle coś powiedzieć i skrytykować - ehhh szkoda gadać....

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Fakungio, przeczytałam Twojego posta parę razy i sorry, ale naprawdę nie łapię. :neutral:

Lukaszr - wiesz co, czy to załatwi sprawę, czy nie, to się dopiero okaże...
    Pomiędzy kolejnymi "zacięciami się" bywało parę tysięcy zdjęć przerwy (dowiedziałam się przy okazji że mam 34 tys przebiegu).
    Ale feralnego dnia działo się to po ok. 600zdjęciach od uruchomienia, tu była jakaś regularność.
    Być może będzie chodził dobrze np. do lipca, i znowu się zatnie.. a może już nie.
    Niestety trudno mi będzie konkretnie stwierdzić, czy wymiana pomogła, póki nie nastąpi awaria która to wykluczy

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Fakungio, przeczytałam Twojego posta parę razy i sorry, ale naprawdę nie łapię. :neutral:
    Ja też nie...

@nilhi - jeśli przytrafi się ponownie (tfu, tfu...) to wyjmij komórkę i nakręć filmik z objawami...

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Oby nie było okazji, ale jeśli się zdarzy, to już mam konkretny plan działania, może być i filmik komórką dodatkowo :wink:
    Naprawdę dałam mu szansę zaciąć się w styczniu - robił za aparat wiodący, jeszcze plenerki zimowe przy lekkim mrozie porobił i nic.
    Ale nie będę zgłaszać zastrzeżeń jeśli "samo przeszło" :-D

Szkoda tylko, że to generalnie takie słabizny.
    To był ostatni z czterech mk2 jakie mam "pod ręką" (2 własne, 2 współpracownic) i każdy już był w serwisie.
    A stara 5d nadal śmiga... a ile ma przebiegu nawet nie śmiem myśleć...

Pozdrawiam

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Aparat do mnie wrócił, z nową płyta główną i naprawioną klapką baterii (tu się już czepiałam).
    Na razie działa, ale to żadne Alleluja. Niestety tutaj weryfikacja może być tylko negatywna, tzn. jak się zatnie, będzie wiadomo, ze to nie wina płyty głównej.
    Póki nie zamieszczę tutaj nowego wpisu można uznać, że aparat ma się dobrze.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów