Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: 5D mk2 - zwiecha

Bywalec Awatar lukaszr
    Miasto
    PL

Domyślnie

Jak się zatnie to przynajmniej ponownie zawęzi się zakres poszukiwań co oczywiście nie oznacza łatwiejszego zlokalizowania przyczyny, bo wtedy pojawia się ich znacznie więcej. Wymiana głównego elementu to w sumie najprostsze wyjście, ale czy najlepsze ? Czekamy na dalsze relacje

Coś już napisał Awatar workinger
    Miasto
    Sierpc

Domyślnie

Trochę odkopie tema mam pytanie nilhi i jak aparat się sprawuje po serwisie ??

Ja miałem wczoraj też małą wpadkę ze swoją mk2 podczas robienia zdjęć w kościele w pewnym momencie chce zrobić zdjęcie a tu nic patrze na wyświetlacz u góry a tu nic nie ma a na LCD ostatnie zdjęcie rozmyte jakieś po przecinane czarno białymi kreskami.
    Wyjęcie baterii spowodowało tylko to, że ten dziwny obrazek na ekranie znikł ale ponowne włożenie nic nie dało i już się nie obudził, wrzuciłem go do plecaka i wziąłem zapasowe body po dojechanie na sale miałem chwile i złożyłem go do kupy i za działał zrobiłem nim jeszcze z 300 zdjęć i było ok. Mam przeczucie że może się lustro zawiesiło , miało może ktoś już taki problem ?? ale trochę dziwny objaw sam nie wiem.
    CO ZA LUDZIE !!!
    5DII / 5D / S 14 / 24L / 50 1.4 / 24-70 L / 85 1,8

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Gdyby sie zacięło.Bo gdyby wisiało u góry ,miałbyś czarno w wizjerze.

Wszystkie compy ,aparaty,dekodery,komórki i inne "wynalazki szatana "wymagają czasami zimnego resetu.Zapychają się.:-D
    Zdrowo jest od czasu do czasu wyłączać wyłącznik na "off".Na co dzień to pakuję bez tego do torby czy szafki.Myślę że to,to

Miasto
    Sierpc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Gdyby sie zacięło.Bo gdyby wisiało u góry ,miałbyś czarno w wizjerze.

Wszystkie compy ,aparaty,dekodery,komórki i inne "wynalazki szatana "wymagają czasami zimnego resetu.Zapychają się.:-D
    Zdrowo jest od czasu do czasu wyłączać wyłącznik na "off".Na co dzień to pakuję bez tego do torby czy szafki.Myślę że to,to

Wpadłem w takie stres że już nie patrzyłem w wizjer bo robiłem akurat zdjęcie na Live view..... ale nic mu nie pomogło wyłącznie aparatu na OFF nic nie dało nadal na wyświetlaczu widniało te rozjechane zdjęcia dopiero reakcja na wyjecie baterii był taka, że ekran zgasł i już się nie włączył po włożeniu baterii.. a później jak się uruchomił to na początku miał problem z zdjęciami pionowymi na ekranie pojawiała się informacja w stylu że aparat nie może odwrócić zdjęcia.
    CO ZA LUDZIE !!!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Nic Ci nie pozostaje jak przeczyscic styki wszelkie,przywrócić ustawienia fabryczne,ponownie wprowadzic swoje,zmienic kartę i używać go jak najczęściej,jak się powtórzy to juz bez stresu na spoko wszystko sprawdż.

Miasto
    Sierpc

Domyślnie

W poniedziałek zadzwonię jeszcze do serwisu może coś mi podpowiedzą... bo tak mokry już dawno nie byłem fakt na zewnątrz było jakieś 33 stopnie.
    CO ZA LUDZIE !!!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Napisz co serwis na to?

Miasto
    Sierpc

Domyślnie

po prawie dwóch tygodniach body wróciło z nową płytą sterującą
    CO ZA LUDZIE !!!

Coś już napisał Awatar nilhi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mój hula. Na razie nie zdechł a oszczędzany nie jest.
    Widać to było to lub coś innego, co również zareagowało po testowaniu i wymianie.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów