Cytat Zamieszczone przez greenhorn Zobacz posta
[...]

Co do jakości obrazka, w chałupniczy sposób porównywałem 7d z 450d i różnica była zaskakująco niewielka, więc między 60d a 7d różnic dopatrzą się tylko oglądający pod lupą na 200%. Jeżeli zależy komuś na solidności i szybkości - 7D; jesli nie, to podejrzewam, że 60d z odpowiednią szklarnią zrobi właściwie taką samą robotę

Każdemu wedle potrzeb.
A to akurat bardzo dziwne stwierdzenie, foce 450D od ponad 2 lat, nie dawno, bardzo nie dawno zakupiłem 7D właśnie m.in. dla dużo lepszej jakości na wysokich czułościach.

I dokładnie jest jak pisze powyżej, fotki z 450D na ISO 1600 jeśli mają ledwo ledwo niepoprawną ekspozycje robiła się masakra, nawet z poprawną ekspozycją obróbka była niemalże niemożliwa, kaszka jak nic.

Na te kilkaset fotek, które zrobiłem właściwie prawie, że testowo poznając aparat (7D) już widzę, że 3200 jest spokojnie używalne do wywołania do 30x20 i to nie koniecznie musi być taka idealna ekspozycja. Po prostu szum ma całkiem inny charakter i pomimo, że zauważalny nie przeszkadza w takim stopniu jak w 450D. W moim mniemaniu większe upakowanie matrycy trochę mogło pomóc, bo oglądając na takiej samej wielkości fotki co z 450D, szum będzie miał mniejszej wielkości ziarno.