Co roku na przełomie sierpnia/września są targi, pewnie w tym roku canon pokaże nowy model jak to zrobił dwa lata temu na targach z 50D.
Nieprawda.
Jesienne targi są co dwa lata, natomiast na wiosnę są co roku.
Witam !
Mam znajomego, ktory caly czas czeka na lepszy model a
nie chce kupic... tego jeszcze niedopracowanego do konca modelu bo
ma nadzieje, ze kolejny bedzie lepiej dopracowany.
Pozniej w jego rozumowaniu... Jak sie pojawi nastepca tego
idealnego to kupi tamten taniej bo szkoda wydac kasy na nowy
i drozszy korpus.
Efekt tego rozumowania doprowadzil, ze czekajac na cud...
kolega kupil tani kompakt i tym zaczal zdjecia focic i krecic .
Pozdrawiam
ja bym proponował po prostu poczekać jeszcze z 10 lat. Wtedy kupisz to swoje 60D za 300 zł i będziesz miał super puszkę. Problem chyba rozwiązany
40D + BG-E2N + Tamron 17-50 f/2.8 + Helios 58 f/2.0 + wielki zapał
Zdecydowanie czekać!
W momencie kupna dowolnego modelu zaczyna on tracić na wartości i starzeć się technologicznie. Natomiast czekając na nowy model cały czas się "zarabia" i jest się gotowym na wszystkie nowinki.
Kolega z pracy parę lat temu czekał na S3. Jakby go kupił za 2 tys. tak jak ja, to by miał teraz stary kompakt niewiele warty. Dzięki temu że nie kupił, czeka teraz na następcę SX1, który będzie super wypasiony jak się pojawi.
SPROCKET
80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
Moja wycieczkowa galeria
Fakt, musiało mi się coś pokręcić
Moim zdaniem jeżeli na rynku jest aparat który nam odpowiada to czemu nie kupić, jedynie jak ktoś czeka na nowy model aby potem móc się pochwalić przed kolegami, że się ma najnowszy model. Takie przypadki też znam.
Ja swój kupiłam miesiąc przed targami i nie żałowałam, bo jak zobaczyłam cenę canona 50D to się lekko przestraszyłam (ponad $1900) a dużej różnicy między 40D i 50D nie ma. Tak jak poprzednicy mówią lepiej dołożyć do pełnej klatki niż kupić 7D czy 60D którego cena pewnie będzie wysoka.
Nie czekaj na 60D - ja Ci sprzedam 30D i przynajmniej będziesz miał czym zdjęcia robić![]()