Strona 8 z 15 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 146

Wątek: Canon Eos 60d vs 7d

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Sample, różnice i tak dla zwykłego pstrykacza są kosmetyczne, najlepiej jak juz będzie 60-ka, to pójść do sklepu, zmacać obydwa, przestrzelić i kupić ten, który "lepiej przemówi".

Domyślnie

noi dolacze do rzeszy zastanawiajacych sie, a moze wyjdzie wersja 7d z uchylnym lcd ?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nad czym tu się zastanawiać 7D to zupełnie inna liga niż plastikowe 60D. Nie ma porównania, bo 7D stoi tak dwie klasy wyżej na górnej półce
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu

Domyślnie

nie wiem czy mam racje, ale wydaje mi sie, że 7d nie ma tak jak 50 czy 60d trybów "półautomatycznych" czy ja to się tam zwie... posiada tylko tyrby pracy twórczej, co dla kogoś kto na pocztek chce sobie zafundować od razu 7d może okazać się niezłą porażką, bo żeby zrobić jakiekolwiek zdjęcie i żeby on jakoś wyglądało to trzeba sobie trochę poczytać i się pouczyć co i jak. z 7d nie maże pstryk i już. choćby ta cecha statuuje ten model na półce znacznie wyżej niż 60d. poprawcie mnie jeśli nie mam racji.
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

O trybach "obrazkowych" trzeba jak najszybciej zapomnieć bez względu na aparat. Nie słyszałem, żeby komuś zdjęcia się od ich używania poprawiły - już prędzej od "szczęśliwego trafu" w Picasie.
    Entuzjastyczny Neofita

Domyślnie

hmmm... w moim mniemaniu i dla mnie wlasnie jest nad czym sie zastanawiac, chce przesiasc sie z wysluzonego 400D albo na 60 albo na 7 tylko czy tak duza roznica w cenie w stosunku do mojego amatorskiego podejscia i zabawy z fotografia jest adekwatna do wydatku. Co do trybow obrazkowych to juz przy eosie 30/33 o nich zapomnialem

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

Sercem body jest matryca, a ta jest w obu taka sama lub bardzo zbliżona, 60D to plastik i do 40/50D się w budowie nie umywa, ale tragedii nie ma, za to cenowo różnica jest znaczna do 7D.
    tryby w lustrach generalnie nie wiem po co są, sam użyłem tylko kilka razy zielonego żeby sprawdzić jak bardzo odbiega od moich ustawień reszty nie dotykałem, a jestem amatorem.
    No ale jak ktoś ma więcej kasy niż rozumu to prosze...
    Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krisnrj Zobacz posta
    No ale jak ktoś ma więcej kasy niż rozumu to prosze...
    A ja bym jednak prosił żeby się powstrzymać od takich stwierdzeń .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p_lelewski Zobacz posta
    noi dolacze do rzeszy zastanawiajacych sie, a moze wyjdzie wersja 7d z uchylnym lcd ?
    Skoro nowa 5-ka ma dostać (wg. plotek, oczywiście), to jest również szansa dla 7-ki.
    No chyba że nowa 5-ka dostanie jeszcze AF z 7-ki i 8kl/s, to wtedy zastąpi 7-kę
    i na półkach znów nastąpią roszady

Gdzieś mi się nawet objawiła plotka, że również do jedynek się przymierzają z gibanym LCD.
    Ale to tylko plotki ;-)

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Właśnie na dniach planuję zmienić swój aparacik na 7d albo 60d. Gdybyście wybierali dla siebie, to który byście wzięli i dlaczego ? bo ja jestem w impasie, tutaj wady takie a tam inne :/

Z góry dziękuję i pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 24-03-2011 o 00:51

Strona 8 z 15 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów