Strona 4 z 13 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 146

Wątek: Canon Eos 60d vs 7d

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Zdecydowanie czekać!
    W momencie kupna dowolnego modelu zaczyna on tracić na wartości i starzeć się technologicznie. Natomiast czekając na nowy model cały czas się "zarabia" i jest się gotowym na wszystkie nowinki.
    Kolega z pracy parę lat temu czekał na S3. Jakby go kupił za 2 tys. tak jak ja, to by miał teraz stary kompakt niewiele warty. Dzięki temu że nie kupił, czeka teraz na następcę SX1, który będzie super wypasiony jak się pojawi.
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Nie czekaj na 60D - ja Ci sprzedam 30D i przynajmniej będziesz miał czym zdjęcia robić

Dopiero zaczyna Awatar pawel291
    Miasto
    Ruciane-Nida/Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel_G Zobacz posta
    Nie czekaj na 60D - ja Ci sprzedam 30D i przynajmniej będziesz miał czym zdjęcia robić
    Myślę, że dla kolegi 30D to już należy do prehistorii :]
    40D + BG-E2N + Tamron 17-50 f/2.8 + Helios 58 f/2.0 + wielki zapał

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tank102 Zobacz posta
    Tak jak w opisie miałem Canona 50D ale po zapowiedziach że ma być 60D to sprzedałem 50 i czekam i czekam. W końcu mija już 6 miesięcy a aparatu jak nie ma tak niema. Zastanawiam się czy będzie 60D czy zostanie tylko na rynku 7D.( Sprzęt fo fotografii i czasami kręcenia filmików)- taki kaprys.
    Może ktoś coś wie konkretniejszego na ten temat i podzieli sie wiadomościami.
    Boze o wiekszej glupocie nie slyszalem
    Chyba sprzedam moje aparaty bo moze za niedlugo wyjdzie 5d mkIII

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    Boze o wiekszej glupocie nie slyszalem
    Chyba sprzedam moje aparaty bo moze za niedlugo wyjdzie 5d mkIII
    Proszę bez obrazy , szanujmy się nawzajem. A pro po 5d mkIII już są podobno zapowiedzi.
    Ja po prostu chciałbym mieć wszystko w jednym , czyli w aparacie - nie mylić z kobietami bo aparat kobiety nie zastąpi.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

W 60D przydałby się GPS dzięki czemu w exifie zapisywana byłaby długość i szerokość geograficzna miejsca gdzie zrobiono zdjęcie jak i wysokość n.p.m. Fajnie byłoby gdyby 60D odtwarzał pliki divx i mp3, przydatne kiedy np. czeka się na odpowiednie światło czy obiekt, który ma sie pojawić w kadrze (samolot, pociąg) jak i dla detektywów którzy czekają na zrobienie zdjęcia z kochanką do sprawy rozwodowej. Co by tu jeszcze, oooo gry ! Joystick jest więc jaki problem zaimplementować Javę i już można grać. Co tam jeszcze...., hmmm.... internet !!! Gniazdo USB do podpięcia modemu i już mamy mobilny internet na ekranie. Sama funkcja robienia zdjęć przy tych wszystkich bajerach nie byłaby już chyba potrzebna bo nie starczyłoby na to czasu ale aparat byłby wypaśny, prawda?

Coś już napisał Awatar Krzych
    Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie

Ja czekam na mikserek do frappe.
    Ernest Hemingway i Irvin Penn:
    Hemingway: Wspaniałe zdjęcia. Jakiego aparatu używasz?
    Penn: Wspaniała historia. Jakiej maszyny do pisania używasz?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

zdecydownie czekać, roczny aparat to technologiczny szmelc na przeczekanie kupić jakiś kompakt za 100zł albo dobry telefon z funkcją aparatu/kamery
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Zablokowany
    Miasto
    Nowa Ruda / Świdnica

Domyślnie

Kolega goni za nowinkami technicznymi i po jego poście w moich oczach jest osobą której aparat służy do lansu a nie do robienia zdjęć.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Nie no przez chwilę możemy mieć nowość ale trzeba w miarę szybko sprzedać .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 4 z 13 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów