Strona 14 z 15 PierwszyPierwszy ... 412131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 146

Wątek: Canon Eos 60d vs 7d

Bywalec
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Może i ja się dołączę do dyskusji jako że 7D mam już ponad rok. Z perspektywy tego czasu powiem, że dziś bym go nie kupił. Dlaczego? Jest po prostu za drogi i to jest jedyna przyczyna gdyz poza tym nie ma się do czego przyczepić. 2tys więcej i ma się 5D2 czego też do dziś żaluję że w momencie kupna pożłowalem tych 2 tys. Niby aparat fajny ale po głowie i tak się kołacze myśl "kup 5D2 " Faktem jest też,że myśl ta powstała pod wpływem tego forum i wszystkich Waszych ochów i achów na temat 5D2. Reasumując moja rada - kupić 60D. A jak ktoś chce kupić 7D - dozbierać kasę, ewentualnie wziąć te 2tys. na raty i kupić 5D2. Ave
    był 350D, 4D, 7D - jest 5D

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przemo-lukas Zobacz posta
    Ja również się zastanawiam... ...Przeważnie korzystam z centralnego AF, nie fotografuję w studiu, nie robię "reporterki". Raczej fotografuję elementy "statyczne", choć i 400stką jestem w stanie "zamrozić".
    W zupełności wystarczy 60D - IMHO szkoda kasy na 7D.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Domyślnie

Kurczę, niby w 400tce nie udało mi się zajeździć body Od daty premiery i zakupu, trochę wody w rzece upłynęło a po za małym obtarciem na sankach, chwycie i wyświetlaczu wygląda na zadbane. Ale wykonuję czasem baaaardzo wąskie kadry w "portrecie" na pełnej dziurze i pomimo testowania obiektywu przed zakupem nie jestem zbyt zachwycony z BF/FF, a możliwość korekcji jest jak dla mnie bardzo mocnym plusem.
    No cóż, sprzedając teraz obiektywy i szukając nowych (ale tym razem z "puszką", statywem i szablonami) też jestem stratny.
    Przepraszam najmocniej. Obie puszki miałem w łapach. Myślę, że do obu bym się przyzwyczaił (zmiana modelu). Niby wiem czego szukać a i tak jestem w kropce.

Coś już napisał Awatar pomiarowiec

Domyślnie

Ja też się kiedyś zastanawiałem nas zmianą mojej 450'tki. Mój wybór lokalizowałem bliżej 60D ze względu na cenę...Jednak po przeczytaniu iluś tam postów pozostałem przy 450 i kupiłem kolejny słoik Cały czas obserwowałem ceny na fj jeśli chodzi o 60D i co ciekawego zauważyłem, że od tygodnia co najmniej już go nie mają w sprzedaży!!! Ciekawe co się dzieje - czy mało mieli chętnych a może wiedzą już coś o nowym modelu? Jest to body u bliźniaczej siostry fj czyli f....basia jak i na alle... ale jak długo? Trochę mnie to zastanawia...

Coś już napisał Awatar 2em
    Miasto
    Sosnowiec/Świętochłowice

Domyślnie

Mój znajomy od jakiegoś czasu korzystał z 7d, bo filmów mu się zachciało i miał podobne dylematy jak wy.....poleciał jednak po bandzie, bo sprzedał body kupił używane 60d plus jakiś jasny słoik i zadowolony jest, że hej!

Domyślnie

Ale ja "słoiki" posiadam, tak więc i fotografować mam czym. Po za szerokim i może c85/1.8 nic na razie nie zamierzam dokupować. Na forum padło stwierdzenie (obszerny temat o porównaniu 7 z 5mkII), że 7 jest lepsza od 50tki. Natomiast 60 vs 50 to już nie jest takie pewne.
    No i 7D ma sporo więcej zalet, które może mi się przydadzą (między innymi szybki AF). Ale sama regulacja FF/BF w body jest jak dla mnie mocno zachęcająca.

Początki nałogu
    Miasto
    Trudnopowiedzieć, Poland

Domyślnie

Moje 3gr jako uzytkownia kiedys 50d i 5dmk1 a obecnie 7d i 5dmk3. 7d w swojej cenie to koniec kompromisow w momemcie robienia zdjec i video dla amatora poza jednym ISO i brak FF, czyli wlasciwie poza dwoma . Majac 7d zrobilem duzo ciekawszych (ryzykowniejszych) kadrow niz moim 5dmk1 (bo 5dmk3 jeszcze wtedy nie bylo/nie mialem). Lepiej miec kadr zdjecie trafione niz zarobista plastyke z FF z podlego kadru tak? Poogladajcie sobie foty www.juzaphoto.com z 7d, ci ktorzy watpia w ten aparat.
    Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
    Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Domyślnie

Więcej pytań nie mam.
    Po za jednym (a w zasadzie dwoma).
    Spora rozpiętość tonalna na Twoich fotografiach jest zaletą tej puszki czy obróbki (na przykład cykl z Norwegii)?
    Jakiego używasz statywu?

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Więcej pytań nie mam.
    Po za jednym (a w zasadzie dwoma).
    Spora rozpiętość tonalna na Twoich fotografiach jest zaletą tej puszki czy obróbki (na przykład cykl z Norwegii)?
    Jakiego używasz statywu?
    Po pierwsze - www.juzaphoto.com - to nie są robione przez tdf foty Sorki, ale zapomniałem, że są jeszcze ludzie, którzy nie znają Juzy.

Po drugie...

Na forum padło stwierdzenie (obszerny temat o porównaniu 7 z 5mkII), że 7 jest lepsza od 50tki.
    No bo jest lepsza...
    Natomiast 60 vs 50 to już nie jest takie pewne.
    IMHO nie można bezpośrednio porównywać tych puszek.
    Ale jak już ktoś koniecznie chce, to 60D jest lepsze od 50-ki ponieważ:
    -nowsza technologicznie matryca,
    -lepsze używalne ISO,
    -gibany LCD,
    i to by było na tyle jeśli chodzi o zalety

No i 7D ma sporo więcej zalet, które może mi się przydadzą (między innymi szybki AF). Ale sama regulacja FF/BF w body jest jak dla mnie mocno zachęcająca.
    No to już wiesz co kupić

Pozdrówka!
    Ostatnio edytowane przez dziobolek ; 17-05-2012 o 11:46
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Domyślnie

"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz..."
    mea culpa

No cóż.

Czytałem o średnim wyniku jeśli chodzi o zakres tonalny (optyczne). Oglądając natomiast galerię, nie wydaje się z tym być większego problemu.

Strona 14 z 15 PierwszyPierwszy ... 412131415 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów