bartosztroch89, pomysł z zakupem 5D nie jest zły.Do tego 24-105L lub lepiej 35/2 i 85/1,8.
Ta "opinia" o 7D, jest taka jak napisał MC :wink:
bartosztroch89, pomysł z zakupem 5D nie jest zły.Do tego 24-105L lub lepiej 35/2 i 85/1,8.
Ta "opinia" o 7D, jest taka jak napisał MC :wink:
A dlaczego, jeśli można...???
IMHO 7D Jest rozwinięciem linii xxD i godnym (choć nieformalnym i nie w prostej linii)
następcą 50D. A to, że zamiast dwóch cyferek ma jedną... coż, mi to nie przeszkadza.
Jednakże twierdzenie, że...
...jest zbyt mocno uproszczone
Porównaj sobie specyfikację obu puszek i sam oceń różnice.
Pozdrówka!
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
No własnie o tym napisałem. Bo różnice między 50D a 7D nie sprowadzają się wyłącznie do filmów HD.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Hmm, to obstawiam 5D z C24-105L póki nie jesteś zepsuty filmami i trybem LV oraz trzepaczką i mikroregulacją.
Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
http://rafalfoto.y0.pl
LV? Nie wiem na co to komuFilmy HD? Też zbędny bajer. Muszę przeszukać allegro bo 5D niezajechanego znaleźć to też sztuka
![]()
www.bartosztroch.com
5ds + some shit
Co do LV to też tak uważałem. Gdy miałem A700. Teraz używam LV sporadycznie, ale czasami się bardzo przydaje.
Ja również się zastanawiam. Posiadam 400D (którego nie sprzedam) posiadam też obiektywy C35/F2.0, Tamrona 28-70 F2.8, Samyanga 8mm i kilka innych analogów M42 i "plastikowych słoików". Obiektywów pewnie szybko nie wymienię, jednakowoż cierpię na brak czegoś szerokiego. I tak. Puszki tylko i wyłącznie nowe. Kupując 60-tkę kupił bym i sigmę 10-20. Natomiast przy 7-mce nie stać mnie będzie w najbliższym czasie na obiektyw, ale za to mam mikro regulację AF (celując w oko nie trafie w ucho na pełnej dziurze) i magnezowy korpus (nie wspominając o kilku innych zaletach, które w moim odczuciu nie przydadzą mi się szczególnie). Przeważnie korzystam z centralnego AF, nie fotografuję w studiu, nie robię "reporterki". Raczej fotografuję elementy "statyczne", choć i 400stką jestem w stanie "zamrozić".
Ostatnio edytowane przez przemo-lukas ; 12-05-2012 o 11:21