Osłonka na LCD.
Proces jest nieodwracalny, bo pewnikiem ciężko założyć mechanizm lustra, o ile wogóle nie został już zutylizowany.
Osłonka na LCD.
Proces jest nieodwracalny, bo pewnikiem ciężko założyć mechanizm lustra, o ile wogóle nie został już zutylizowany.
I pewnie ma powiekszony bagnet w obudowie, a do tego przy czujnikachh af jest dosc mocno wyciety by szkla sie miescily. Wiec mozliwe ze w ogole nie ma czujnikow AF.
Z czystej ciekawości skontaktowałem się ze sprzedającym i otrzymałem odpowiedź:
...na anamorficznym szkle uzyskuje prawie 4k video. To był jedyny powód przerobienia aparatu.
...oto film wykonany na 5dmk2 plus lomo anamorhpic:http://irr.pl/downloads/the_mozdzer_sea.avi
Z filmiku wynika to, na co koledzy zwrócili już uwagę. Gościu po prostu "tanim" kosztem zrobił sobie kamerę wideo :-D
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Piekne! W koncu ktos uzywa narzedzia jak narzedzia.
Straszne jest pewnie to, ze po kreceniu filmu niektorzy moga wyrzucac takie do kosza. Jak zuzyte - hmm... - nie powiem co.
Swoja droga Slawomir Idziak to tez musi dziwnie byc postrzegany, bo sam sobie filtry robi zamiast uzywac nowych.
Profanacja profanacją ale za to jakie szkła można podpiąć to dopiero szok
Elite Optics: rosyjski producent charakteryzujących się najlepszą na świecie jakością soczewek anamorficznych.
Panavision: Najważniejszy producent optyki anamorficznej posiadający w ofercie wiele serii obiektywów anamorficznych o ogniskowych od 20 do 2000 mm.
"Primo Series i Close-Focus Primo Series – najnowsze serie anamorficznych obiektywów wytwórni Panavision. Oparte na soczewkach sferycznych Primo obiektywy charakteryzujące się najlepszą ostrością odwzorowania obrazu ze wszystkich obiektywów anamorficznych, oraz doskonałą reprodukcją koloru. Największą wadą tego rozwiązania jest duża masa optyki (od 5 do 7 kg)."
Super (High) Speed – seria bardzo jasnych obiektywów z soczewkami Nikona, najjaśniejszych dostępnych na rynku optyki anamorficznej, charakteryzujące się niskimi wartościami przysłony od 1,4 do 1,8. Istnieje również bardzo jasny obiektyw o ogniskowej 50 mm i przysłonie 1,1.
moze być mały problem z mocowaniem ale co to za problem dla majsterkowiczów. Tylko czekać na anamorficzne foty na forum![]()
EOS 5, 500N, 400D, 50D
Mnie tylko ciekawi czy na tych filmach, które zrealizował zarobił tyle że przeróbka się opłaciła ? Może mieć problem ze sprzedażą bo w tej chwili to bardzo specjalistyczne narzędzie pracy.
Jak nie ma lustra i dziala to trzeba sprawdzic czy bagnet jest wystarczajaco cofniety do uzywania szkiel systemu M![]()
Miał potrzebę to sobie zrobił, a owe 8k wydane na 5DII to dla niego może tyle co moje poranne zakupy w Żabce pod blokiemPracowałem siedem prawie lat w UK i wiem jak ceny bywają relatywne w zależności od zarobków. To co tam jest tanią popierdułką u nas jest czczone i wielbione pod niebiosy, ot nasze realia, nasze zarobki...