Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 45

Wątek: Profanacja 5d mk II

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkev Zobacz posta
    ok, wiem, że gościa stać.
    Ale czy efekt jest tego wart?
    Wiem, że jak ludzie przerabiają pod IR, to jeszcze to jakoś wygląda, a tu? Czy naprawdę warto ożywiać stare szkła na cyfrowym body? Dla mnie to profanacja, ze względu na to, że analog i stare szkła są nierozłączne. Zdjęcia wtedy mają swój klimat i mają duszę. Mają ziarno i to coś, czego nie może dać syfra.
    Nie no duszę to może zostawmy. Po pierwsze jest ona zarezerwowana dla jedynie słusznego systemu :cool: , a po drugie dla niektórych trudno dostrzegalna - jak to dusza :cool:.
    Według mnie to gość przerobił, bo taki miał kaprys/potrzebę - jego sprawa, jego sprzęt i mówienie o profanacji w tym kontekście jest całkowitym nieporozumieniem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Profanacja to może dopiero nastąpić, gdy ktoś dysponując odpowiednim zapleczem, wpadnie na pomysł taniego zakupu tej piątki w celu przywrócenia jednak jej stanu poprzedniego. Potem zobaczymy ją na Allegro jako nówka -funkel, nieśmigana.
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VomitroN Zobacz posta
    Profanacja to może dopiero nastąpić, gdy ktoś dysponując odpowiednim zapleczem, wpadnie na pomysł taniego zakupu tej piątki w celu przywrócenia jednak jej stanu poprzedniego. Potem zobaczymy ją na Allegro jako nówka -funkel, nieśmigana.
    To nie jest profanacja. Radzę doczytać znaczenie słów których się używa...

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    To nie jest profanacja. Radzę doczytać znaczenie słów których się używa...
    W szerszym znaczeniu, profanacja to także znieważenie przedmiotów i wartości powszechnie szanowanych.
    wikipedia
    Twórca ludowy z Mazur, bodajże Jan Oborniak się nazywał, napisał w swojej książce:

"... południe już wybiło, więc Alojz ściągnął buty, rozłożył dywanik. Na swym małym, domowym ołtarzyku umiejscowił body canona 5Dm2..."
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

No cóż, nie pozostaje mi nic jak zaproponować nie tylko doczytanie definicji ze słownika, ale też powrót do szkoły w takim razie, bo analfabetyzm nam się tu szerzy

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

(Łk 6,39-42)

Odrobina luzu i dystansu (także do siebie) jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Ot taki oftop, też z fotografią niewiele mającego wspólnego.

Pozdrawiam.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    No cóż, nie pozostaje mi nic jak zaproponować nie tylko doczytanie definicji ze słownika, ale też powrót do szkoły w takim razie, bo analfabetyzm nam się tu szerzy
    Niech zgadnę: jeśli ktoś użyje terminu "kultowy" w odniesieniu do sprzętu fotograficznego, pewnie również będzie ci się to jednoznacznie kojarzyło ?

Uśmiechnij się, właśnie odkryłeś profanację profanacji
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Według mnie to gość przerobił, bo taki miał kaprys/potrzebę - jego sprawa, jego sprzęt i mówienie o profanacji w tym kontekście jest całkowitym nieporozumieniem.
    Wg. mnie gość przerobił, bo chwilowo nie miał kilkdziesięciu tyś. dolków na Arri ALEXA czy RED MysteriumX

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Wg. mnie gość przerobił, bo chwilowo nie miał kilkdziesięciu tyś. dolków na Arri ALEXA czy RED MysteriumX
    No też tak podejrzewam. Co zresztą poniekąd jest zaprzeczeniem głównej tezy wątku, bo to raczej nobilitacja :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Apropos - mi się zdaje czy ten EOS ma tak jakby cofniętą 'ściankę'? Z tyłu wystaje LCD więc całość z matrycą pewnie została cofnięta. Czemu to ma służyć? Możliwości podpięcia szerszego spektrum obiektywów filmowych niz za pomocą przejściówki EF-PL ?
    A tak z czystej ciekawości - czemu ten proces rzekomo jest nieodwracalny? Przecież chyba można wykonać sekwencje tych czynności 'wstecz'. Po prostu aparat może wyglądać jak 20 letni niebity golf, który każdy element ma z innej bajki, ale dalej działać z powodzeniem z obiektywami EF?

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów