Pokaż wyniki od 1 do 10 z 77

Wątek: Uzywany 400d/450d czy nowy 1000d?

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar tadpaw
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cześć,
    ja Ci doradzę trochę inaczej, bo niedawno się przesiadłem z Olympusów E-510 i E-410 na Canona 500D. Musisz się liczyć z tym, że po zmianie stracisz kilka przydatnych funkcji, które są dopiero w wyższych Canonach. Przez jakiś czas trudno się przyzwyczaić do takiego okrojenia. Praktyczne korzyści z wymiany to większa głębia tonalna, usunięcie zażółcenia typowego dla ustawień Olympusa i najważniejsze - szybkość autofocusa. Na Twoim miejscu wybrałbym z pośród aparatów ten z najszybszym AF, bo to będzie praktycznie jedyna odczuwalna korzyść z takiej zmiany systemu.
    TAD

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tadpaw Zobacz posta
    Cześć,
    ja Ci doradzę trochę inaczej, bo niedawno się przesiadłem z Olympusów E-510 i E-410 na Canona 500D. Musisz się liczyć z tym, że po zmianie stracisz kilka przydatnych funkcji, które są dopiero w wyższych Canonach. Przez jakiś czas trudno się przyzwyczaić do takiego okrojenia. Praktyczne korzyści z wymiany to większa głębia tonalna, usunięcie zażółcenia typowego dla ustawień Olympusa i najważniejsze - szybkość autofocusa. Na Twoim miejscu wybrałbym z pośród aparatów ten z najszybszym AF, bo to będzie praktycznie jedyna odczuwalna korzyść z takiej zmiany systemu.
    TAD
    Oj, coś tu "bajki" kolego piszesz :wink: Nie żebym bronił Olka, ale...
    O jakich "zażółceniach" nadmieniasz??? Nie spotkałem się z tym problemem.
    Szybkość AF to nie do końca atut puszki - zależy także od podpiętych szkiełek.
    Co innego sprawność/celność AF - a z tym nigdy w Olku nie było problemu.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Uprawnienia umieszczania postów