Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 77

Wątek: Uzywany 400d/450d czy nowy 1000d?

Początki nałogu

Domyślnie

Zależy ile masz na wydanie kasy... Spośród 450D i 1000D bierz używane 450D, ale może lepiej dołóż minimalnie i 40D jak kolega Bart3k napisał... Masz już jedno w domu, więc drugie nie zaszkodzi, chyba że szukasz mniejszego to 450D
    / Canon /

Początki nałogu Awatar Heilsberg
    Miasto
    Lidzbark Warmiński

Domyślnie

Ja stoję przed takim samym wyborem dla żony i zdecydowanie wybieram nowe 1000D. Nowe to nowe, gwarancja, a to czego nie ma w 1000D a jest w 400D czy 450D to i tak mojej żonie do niczego nie potrzebne. Tyle, że kupię samo body i dorzucę swoją Sigmę 18-125 OS HSM. Tyle, że w moim wypadku żona poza zielony kwadrat nie wyjdzie najprawdopodobniej w 90 procentach przypadków.
    EOS 100D|EOS 7D + grip|EF-S 24 /2.8 STM|Sigma 30/1.4 EX DC HSM|EF 40/2.8 STM|EF 50/1.4|EF 200/2.8L II|EF-S 10-22/3.5-4.5|EF 17-40/4L|EF 24-105/4L|Sigma 120-400/4.5-5.6 DG APO OS HSM

Bywalec

Domyślnie

Wymieniłem 40d na 450d - "drobna" różnica w ciężarze - 820g 40d, 485g 450d + różnica w wadze baterii (cięższe w 40d oczywiście). Moim zdaniem lepsze zdjęcia są z 450d - wyraźnie trafniej naświetlone, szczególnie z lampą. W opcjach jest "Automatyczny optymalizator jasności" i chyba to działa. AF na detekcję kontrastu w LV też ma swoje zalety.

Coś już napisał
    Miasto
    Szwecja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leopold Zobacz posta
    No, tylko bez takich tekstów... Potrafi dokładnie tak samo
    Pozdrawia Leopold
    To bylo z usmiechem napisane bo nie ma tu podanej plci i nie wiedzieliscie ze jestem kobieta

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ja bym jednak bral 450D z kitem. ten z IS jest wyraznie lepszy od tego bez IS-a, a na tej matrycy zauwazy sie roznice w jakosci. powiedzialbym, ze 450D z kitem daje zupelnie przyzwoite zdjecia, podczas gdy 18-55 non-IS jakos nie slynie z nadmiaru jakosci...
    Tylko ze jak juz pisalam z is mamy juz w domu obiektyw i moge w razie co ten podlaczyc to troche bez sensu przeplacac i miec w domu oba z is

Cytat Zamieszczone przez Bart3k Zobacz posta
    mnie zastanawia dlaczego XXXD a nie używane 40D na pewno lepiej się będzie prowadził niź 450D tyle że odrobinę cięższy, ale skoro masz już takowy w domu to może warto dokupić podobną puszkę. u nas bez problemu można je dostać w okolicach 1700 zł więc pewnie i w Szwecji będą podobne ceny a ergonomia.... XXD zdecydowanie lepsza.
    Dlatego ze 40d calkiem na dluzsza meta mi nie lezy jest po prostu za ciezki.

Cytat Zamieszczone przez Heilsberg Zobacz posta
    Ja stoję przed takim samym wyborem dla żony i zdecydowanie wybieram nowe 1000D. Nowe to nowe, gwarancja, a to czego nie ma w 1000D a jest w 400D czy 450D to i tak mojej żonie do niczego nie potrzebne. Tyle, że kupię samo body i dorzucę swoją Sigmę 18-125 OS HSM. Tyle, że w moim wypadku żona poza zielony kwadrat nie wyjdzie najprawdopodobniej w 90 procentach przypadków.
    no wiec wlasnie z tego co czytalam to 1000d jest na poziomie tego olympusa co mam tak wiec ze tak powiem wiem w co wchodze wiadomo ze za taka cene nie bede miec super. ale jak wyzej 40d itp nie leza mi kompletnie, za duze, za ciezkie. a mojego olympusa lubie bo jest maly i zgrabny no wlasnie z ta gwarancja to zawsze plus, uzywane to nigdy nie wiadomo jak bardzo uzywane jak nie jest od znajmego..
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Mike7 Zobacz posta
    Zależy ile masz na wydanie kasy... Spośród 450D i 1000D bierz używane 450D, ale może lepiej dołóż minimalnie i 40D jak kolega Bart3k napisał... Masz już jedno w domu, więc drugie nie zaszkodzi, chyba że szukasz mniejszego to 450D
    Sprzedaje za ok 3000 kr olympusa wiec w takim samej cenie szukam czegos. Ewentualnie za 4000 kr i to wtedy wlasnie mam albo uzywane 400d (prawie w ogole nie 450d!) albo 1000d.
    Ostatnio edytowane przez deer_1987 ; 28-12-2010 o 07:22 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

A ja chętnie bym odstąpił 500D w stanie idealnym (4000 + pstryków) (nawet z kitem) za te kronersy. Ale jak się doda jakieś cła, podatki, pakowanie paczek to się odechciewa.

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez deer_1987 Zobacz posta
    To bylo z usmiechem napisane bo nie ma tu podanej plci i nie wiedzieliscie ze jestem kobieta
    Wiedzieliśmy określiłaś się jako kobieta już w pierwszym poście

Obecnie posiadam olympus e420 ale z powodu tego ze w domu sa juz obiektywy canona (+40d) + dostalam na prezent wymarzony obiektyw chce zmienic na canon. Nie chce placic za mozliwosc krecenia filmow bo z tego korzystac nie bede dlatego 500d i 550d odpadaja...
    tyle że nie wszyscy zadają sobie trud dokładnego czytania postów.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Coś już napisał
    Miasto
    Szwecja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    A ja chętnie bym odstąpił 500D w stanie idealnym (4000 + pstryków) (nawet z kitem) za te kronersy. Ale jak się doda jakieś cła, podatki, pakowanie paczek to się odechciewa.
    z tego co wiem to cla nie ma w krajach uni podatku chyba tez nie? a przynajemniej to mozna obejsc

Domyślnie

Ja mam canona 1000d i jestem z niego zadowolony Uznałem, że gwarancja jest dla mnie ważniejsza niż nieliczne różnice z 450.

Coś już napisał
    Miasto
    Szwecja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez saiqard Zobacz posta
    Ja mam canona 1000d i jestem z niego zadowolony Uznałem, że gwarancja jest dla mnie ważniejsza niż nieliczne różnice z 450.
    No wlasnie to przemawia za 1000d

Początki nałogu
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Tylko ze jak juz pisalam z is mamy juz w domu obiektyw i moge w razie co ten podlaczyc to troche bez sensu przeplacac i miec w domu oba z is
    Tyle że tu nie o sam IS chodzi. Kit z ISem jest po prostu lepszy optycznie od tego bez. Różnica w cenie jest niewielka i zdecydowanie warto kupić wersję IS.

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów