Pokaż wyniki od 1 do 10 z 60

Wątek: Wymiana szkieł L Canona na Leica - jakość?

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Bardzo dziękuję za poświęcony czas, świetne sample i cenne uwagi
    Decyzja podjęta: 2x Leica MP plus APO 90/2 Asph i Summilux 35/1.4 Asph - ja jednak często poruszam się w zakresie f 1.4-2 i stąd wybór Summiluxa mimo Waszych świetnych opinii o Summicron 35/2...

Ważne pytanie:
    Czy w obiektywach Leica też może zdarzyć sytuacja że np. jeden z czterech jest NAJ (najostrzejszy, najlepszy itp.)? Mówie to po doświadczeniach z obiektywów L Canona - wybrałem jeden z czterech 35/1.4 (testowałem na 1 Ds MkIII kolegi). Mam nadzieję że w systemie Leica WSZYSTKIE są na równym poziomie - jak to jest w praktyce?
    Serdecznie pozdrawiam. Tomek

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marbudzyk
    B....Ważne pytanie:
    Czy w obiektywach Leica też może zdarzyć sytuacja że np. jeden z czterech jest NAJ (najostrzejszy, najlepszy itp.)? Mówie to po doświadczeniach z obiektywów L Canona - wybrałem jeden z czterech 35/1.4 (testowałem na 1 Ds MkIII kolegi). Mam nadzieję że w systemie Leica WSZYSTKIE są na równym poziomie - jak to jest w praktyce?
    Serdecznie pozdrawiam. Tomek
    Kontrola jakości w Leica jest zarówno mechaniczna jak i optyczna i dotyczy 100% obiektywów (u innych jest to kontrola co któregoś egzemplarza i jest przeważnie mechaniczna). Ja nie spotkalem się z rozrzutem w obrębie jednej wersji szkła. Ważne aby wiedzieć, którą wersję się ma - samych Summicronów 35/2 non-asph były 4 wersje i różniły się numerami serii np od 00001 do 10000 była ver I, od 10001 do 20000 była ver. II itd.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Uprawnienia umieszczania postów