Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Wątek: 5D - gdzie kupić i kiedy kupić?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Hmm, w kwestii formalnej: Amazon jest czasem tylko "interfejsem" do innych sklepów Na przykład mój 70-200IS był kupiony w Amazonie, a wszystkie papierki, rachunek itp. miał z Adoramy.
    No to kupiles obiektyw w Adoramie, a nie amazon. Ja mowie
    o rzeczach kupionych z amazon, a nie posredniczonych przez amazon.
    Roznica jest oczywista i jasno widzisz od razu od kogo kupujesz.

Początki nałogu Awatar Coronado
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    W tej chwili 5D w Amazonie to $3300 (free shipping). Na resellerratings.com najtańszy sklep z sensownym ratingiem (dbuys.com) to $3140 + shipping. Adorama, Budig, B&H, no ogólnie "znane firmy" - $3300.
    No to jeszcze mala uwaga. Za uzywanie wyszukiwarki A9 masz znizke 1,57% na amazon czyli $50 taniej w tym przypadku. Jakby Ci sie jeszcze 5D trafil w GoldBoxie to pewnie kolejna $100. Jak jeszcze uzywasz karty kredytowej amazon to dalsze znizki mozesz miec, a raczej darmowe kupony na dalsze zakupy. Jak kupuje tutaj wszystko od sprzetu foto i ksiazek po garnki, zelazka i blendery. Obsluge klienta maja rzeczywiscie idealna.

Pozdrawiam
    Coronado

Moja galeria: MyLightscapes.com
    Chcesz zarabiać na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.

Bywalec Awatar Jerry99
    Miasto
    Warszawa/Wilanów

Domyślnie

Podaje za DPreview adres fajnego sklepu: http://www.digitalrev.com
    Obecna cena 5D w tym sklepie to 2400 EUR. Ktoś tam kupował?
    Ja chyba sprawdzę pod kątem zakupu 50 f/1.4 - z tego co zdąźyłem zauważyć to od razu doliczają wszelkie podatki, wysyłka UPSem.
    Ciekawe są kwoty "zaoszczędzone" (rzędu 45%) - ciekawe co to za poprzednia cena?
    Ostatnio edytowane przez Jerry99 ; 10-12-2005 o 11:25
    == Jerry99 ==
    aparat, p-5000, jabłka i aperture...
    http://www.jwroblewski.com

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

A dla mnie to wszystko i tak teoria bo odkąd się sparzyłem na naprawie "amerykańskiego" obiektywu w Szwajcarii (900CHF) to wszystko kupuję jak Bozia kazała w lokalnych sklepach. Od niedawna zresztą różnice są na tyle niewielkie, że nawet nie czuję się z tym jakoś specjalnie źle ;-)

Cytat Zamieszczone przez Jerry99
    Ciekawe są kwoty "zaoszczędzone" (rzędu 45%) - ciekawe co to za poprzednia cena?
    Zapewne "list price" Teoretyczna cena producenta, na którą nie warto w ogóle patrzeć

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

.... z tego co zdąźyłem zauważyć to od razu doliczają wszelkie podatki, ....
    Tego to bym się najbardziej obawiał. Nasz Urząd Celny niekoniecznie musi to akceptować.

Janusz

Uzależniony Awatar Aszu
    Miasto
    Bemowo

Domyślnie

Jak masz kaskę to kupuj teraz, Canon nie jest skory do obniżek dopuki niec nowego nie wypuści.

Z historii wynika, że pierwsza obniżka na sprzęt jet po roku od premiery.

Pytanie czy warto czekać.

Nad 5 zastanawiałem się b.długo i odpadła. Parametry ma naprawdę ciekawe i fajnie wygląda.
    Niestety aparat służy mi do robienia zdięć tzw domowych i tu bardzo często przydaje się lampa błyskowa. JAk jestem w domu to zakładam zewnętrzną, ale jak jesteśmy gdzieś poza domem a potrzebne jest światło z przodu to w 10, 20 odpalam lampę wbudowaną i cośtam mi świeci. 5D niestety jest pozbawione tego wynalazku i w moim przypadku jest przekreślona.
    //mj

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Moim zdaniem można się chwilę wstrzymać. Przynajmniej do czasu aż nowy Nikon D200 odrobine namiesza, wówczas mogą spaść ceny u Canona.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

jest jescze inna teoria, nigdy sie nie kupuje pierwszych wersji produktu... np zamiast d30 kupic d60, zamiast 10D kupic 20D zamiast 5D jego nastepce ;-) wiadomo powszechnie ze przy takim tepie produkcji nie ma czasu na testy i to uzytkownicy (niestety) sa pierwszymi testerami produktu, vide Mercedes A klasa i test losia, Volvo s40 i nowsza wersja z ponad 2tyś zmian!!! itd...

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Podaje za DPreview adres fajnego sklepu: http://www.digitalrev.com
    Obecna cena 5D w tym sklepie to 2400 EUR. Ktoś tam kupował?
    Ja chyba sprawdzę pod kątem zakupu 50 f/1.4 - z tego co zdąźyłem zauważyć to od razu doliczają wszelkie podatki, wysyłka UPSem.
    ...sorry - ja tam znalazłem za 2400 ale FUNTÓW a nie ojro....
    Możesz sprecyzować link?

Coś już napisał Awatar Wiesiek_TGT

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aszu
    Jak masz kaskę to kupuj teraz, Canon nie jest skory do obniżek dopuki niec nowego nie wypuści.

Z historii wynika, że pierwsza obniżka na sprzęt jet po roku od premiery.

Pytanie czy warto czekać.

Nad 5 zastanawiałem się b.długo i odpadła. Parametry ma naprawdę ciekawe i fajnie wygląda.
    Niestety aparat służy mi do robienia zdięć tzw domowych i tu bardzo często przydaje się lampa błyskowa. JAk jestem w domu to zakładam zewnętrzną, ale jak jesteśmy gdzieś poza domem a potrzebne jest światło z przodu to w 10, 20 odpalam lampę wbudowaną i cośtam mi świeci. 5D niestety jest pozbawione tego wynalazku i w moim przypadku jest przekreślona.
    W 5D możesz spokjnie focić na ISO 1600. Z obiektywem 50/1,4 czy 1,8 lampa jest praktycznie niepotrzena.
    Wtedy kiedy musisz jej użyć skorzystasz z zewnętrznej.
    Ja tak robię.

Wiesiek

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów