No to kupiles obiektyw w Adoramie, a nie amazon. Ja mowieZamieszczone przez muflon
o rzeczach kupionych z amazon, a nie posredniczonych przez amazon.
Roznica jest oczywista i jasno widzisz od razu od kogo kupujesz.
No to kupiles obiektyw w Adoramie, a nie amazon. Ja mowieZamieszczone przez muflon
o rzeczach kupionych z amazon, a nie posredniczonych przez amazon.
Roznica jest oczywista i jasno widzisz od razu od kogo kupujesz.
No to jeszcze mala uwaga. Za uzywanie wyszukiwarki A9 masz znizke 1,57% na amazon czyli $50 taniej w tym przypadku. Jakby Ci sie jeszcze 5D trafil w GoldBoxie to pewnie kolejna $100. Jak jeszcze uzywasz karty kredytowej amazon to dalsze znizki mozesz miec, a raczej darmowe kupony na dalsze zakupy. Jak kupuje tutaj wszystko od sprzetu foto i ksiazek po garnki, zelazka i blendery. Obsluge klienta maja rzeczywiscie idealna.Zamieszczone przez muflon
Pozdrawiam
Coronado
Moja galeria: MyLightscapes.com
Chcesz zarabiać na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.
Podaje za DPreview adres fajnego sklepu: http://www.digitalrev.com
Obecna cena 5D w tym sklepie to 2400 EUR. Ktoś tam kupował?
Ja chyba sprawdzę pod kątem zakupu 50 f/1.4 - z tego co zdąźyłem zauważyć to od razu doliczają wszelkie podatki, wysyłka UPSem.
Ciekawe są kwoty "zaoszczędzone" (rzędu 45%) - ciekawe co to za poprzednia cena?
Ostatnio edytowane przez Jerry99 ; 10-12-2005 o 11:25
A dla mnie to wszystko i tak teoriabo odkąd się sparzyłem na naprawie "amerykańskiego" obiektywu w Szwajcarii (900CHF) to wszystko kupuję jak Bozia kazała w lokalnych sklepach. Od niedawna zresztą różnice są na tyle niewielkie, że nawet nie czuję się z tym jakoś specjalnie źle ;-)
Zapewne "list price"Zamieszczone przez Jerry99
Teoretyczna cena producenta, na którą nie warto w ogóle patrzeć
![]()
Tego to bym się najbardziej obawiał. Nasz Urząd Celny niekoniecznie musi to akceptować.Zamieszczone przez Jerry99
Janusz
Jak masz kaskę to kupuj teraz, Canon nie jest skory do obniżek dopuki niec nowego nie wypuści.
Z historii wynika, że pierwsza obniżka na sprzęt jet po roku od premiery.
Pytanie czy warto czekać.
Nad 5 zastanawiałem się b.długo i odpadła. Parametry ma naprawdę ciekawe i fajnie wygląda.
Niestety aparat służy mi do robienia zdięć tzw domowych i tu bardzo często przydaje się lampa błyskowa. JAk jestem w domu to zakładam zewnętrzną, ale jak jesteśmy gdzieś poza domem a potrzebne jest światło z przodu to w 10, 20 odpalam lampę wbudowaną i cośtam mi świeci. 5D niestety jest pozbawione tego wynalazku i w moim przypadku jest przekreślona.
//mj
Moim zdaniem można się chwilę wstrzymać. Przynajmniej do czasu aż nowy Nikon D200 odrobine namiesza, wówczas mogą spaść ceny u Canona.
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
jest jescze inna teoria, nigdy sie nie kupuje pierwszych wersji produktu... np zamiast d30 kupic d60, zamiast 10D kupic 20D zamiast 5D jego nastepce ;-) wiadomo powszechnie ze przy takim tepie produkcji nie ma czasu na testy i to uzytkownicy (niestety) sa pierwszymi testerami produktu, vide Mercedes A klasa i test losia, Volvo s40 i nowsza wersja z ponad 2tyś zmian!!! itd...
...sorry - ja tam znalazłem za 2400 ale FUNTÓW a nie ojro....Zamieszczone przez Jerry99
Możesz sprecyzować link?
W 5D możesz spokjnie focić na ISO 1600. Z obiektywem 50/1,4 czy 1,8 lampa jest praktycznie niepotrzena.Zamieszczone przez Aszu
Wtedy kiedy musisz jej użyć skorzystasz z zewnętrznej.
Ja tak robię.
Wiesiek