Cytat Zamieszczone przez wizja
Cytat Zamieszczone przez Tytus
1. po tygodniu na sawannie i dyndaniu aparatu na szyi rys będzie pełno, uwierz mi, tydzień kurzu i piachu spod kół samochodu, pchającego się w każdą szczelinę robi swoje
2. nie jestem estetą a fotografem amatorem, sprzęt ma działać a nie wyglądać i paradoksalnie ze względów estetycznych by za pięć lat dało się go sprzedać za większe pieniądze zakupiłem właśnie folię może trafi się klient esteta
mam wrażenie, że przy warunkach jakie opisujesz (a jest jeszcze gorzej) folia zda się na nic... skupiłbym się raczej na uszczelnieniu zestawu, a folia to będzie już sprawa dru.. czwartorzędowa - nie wiem jak wtedy ze sprzedażą klientowi estecie :wink: w pewnych warunkach chyba tylko prezerwatywa Cię uratuje.. :wink:
w tym i innych celach co sie da oblepione mam taśmą izolacyjną, od kurzu i piachu gorzej jest tylko w bardzo wilgotnym środowisku (łódź i dżingla) 300D do tego w ogóle się nie nadaje (by robić zdjęcia bez osłony) analog radzi sobie trochę lepiej, na Eosa 100 miałem wodoszczelny foliowy poktowiec, zobaczę jak się sprawdzi na cyfraka.