Cytat Zamieszczone przez krisnrj Zobacz posta
piszę z pracy, i w pracy. za pierwsze mi nie płacą, więc piszę jak piszę, za drugie dostaje pieniądze i większość spraw takich jak interpunkcja dorzuca za mnie outlook, word i inne ustrojstwa i się tym nie martwię. Nie czuje się na siłach ani tym bardziej w obowiązku redagować postów na miarę artykułów w 'Cogito'. i myślę też, że dużo więcej można znaleźć tu byków niż ja zjadłem kropek i przecinków...

p.s. no to zobaczyłeś...

przepraszam za OT ale mi ręce opadły jak to przeczytałem.

i żeby nie było że całkowicie nie w temacie to 17-85 jest na pewno lepszą 'zapchajdziurą' niż kitowy 18-55 czy dekielek od body, ale daleko mu do zastosowań chociażby półprofesjonalnych. z tego też powodu nie rozumiem po co do 7D np. dodawać bardzo podobny 15-85.
Witaj,

mam 15-85 i (gdybyś nie wiedział) to jest KIT'owy (czyli z zestawu startowego, jeden z dwóch możliwych) obiektyw od Canona 7D.

Używałem najpierw z 500D (zamiana za kita 18-55) i jest bez porównania lepszy we wszystkim, a to jeszcze nie eLka. Duży zakres, bardzo dobra stabilizacja, piękne kolory.

Obiektyw ten został wypuszczony na rynek niecałe 2 lata temu wraz z premierą właśnie 7D, bo inne szkła przy tej matrycy niestety ostawały jakością ... Możesz o tym poczytać sobie choćby w teście 7D na optyczne.pl .

I koleżance właśnie ten obiektyw polecam, gdy jej zabraknie dłuższej ogniskowej uzupełni to sobie dokupując C70-200/4 IS, bo to jest szkło jeszcze niezbyt ciężkie, a w poprawionej wersji w stosunku do 70-200/4 bez IS.

Oczywiście można także nabyć 70-200/2.8 II, ale to już jest solidny kawał sprzętu do noszenia. razem z body ok. 3 kg, ja się nie piszę

J.