Cytat Zamieszczone przez kawo Zobacz posta
JPoza tym za żenadę uważam też to, że lasce, która kupiuje aparat za ponad 4 tysie ty proponujesz obiketyw najprostyszy z możliwych, kitowy standart za 900 zł. Ok, nie takimi obiektywami ludzie robili naprawdę fajne fotki, ale tu chyba nie o to chodzi...
już daj spokój z tą żenadą, naprawdę, bo rzeczywiście tak jak piszesz nie chodzi tu o to, tak jak mnie nie chodziło o to, by jej polecić taki obiektyw. pisałem to w odniesieniu do tego że ktoś polecał 15-85 wcześniej, więc ja nie widzę sensu wydawania takiej kasy za coś w dużej mierze podobnego (zakres ogniskowych i przysłon) do 17-85, bo jak rozumiem skoro wydaje się tyle na puszkę to wydanie dodatkowych 5 klocków na słoiki nie stanowi problemu i żonglowanie nimi w różnych sytuacji wchodzi w krew i jest sprawą znacznie bardziej oczywistą niż dla zwykłego zjadacza chleba.

są też tańsze kity np 18-55.

sam przecież pisałeś tez wcześniej, że nie każdy potrzebuje obiektywów klasy L, ale zdaje się że do puchy za ponad 4k warto przykręcić coś lepszego, tym bardziej, że aspiracje są wysokie... a przynajmniej tak są przedstawione.

@MAF to powiedz szczerze, że zapłaciłbyś za ten słoik 2,2k mając do wyboru chociażby 17-40 za jedyne 3 stówki więcej. ale szczerze! i tak, mam świadomość iż jest to 2x krótszy zakres.