Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 60

Wątek: jaki obiektyw?

Początki nałogu
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasixx Zobacz posta
    Generalnie szukam czegoś uniwersalnego, jednak z dobrymi parametrami i w miarę przystępnej cenie (do 2000 zł)
    Albo używany Canon 15-85 IS USM, albo Tamron 17-50 2.8 i 50 1.8, a jeśli zdecydujesz się na używanego Tamrona to zamiast 50 1.8 powinnaś przy odrobinie szczęścia zmieścić się w tych 2kpln z 35 1.8 lub 85 1.8

Domyślnie

"Boże! Widzisz i nie grzmisz! Studentka fotografii prasowej pyta jaki obiektyw kupić!!!!
    Albo ja nie przystoję do tego świata, albo świat nie przystoi do mnie "

pytam jaki obiektyw kupić, dlatego, że znajomość samych parametrów to nie wszystko. szukam rzetelnych opinii o obiektywach z mocowaniem do canona. do tej pory skupiałam się tylko na swoich nikkorach i zaczynam nową przygodę z rodziną canon.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

proponowalbym po prostu 18-135, a za zaoszczedzone pieniadze, jesli w praktyce bedzie taka potrzeba, mozesz potem kupic 50/1.8 lub 35/2.
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Racja kolego photographus ... nie to że krytykuje ale kierunek chyba o czymś świadczy i trochę wiedzy by się przydało na temat przyszłego narzedzia swojej pracy
    EOS + L i kupa gratów ...

Początki nałogu
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasixx Zobacz posta
    pytam jaki obiektyw kupić, dlatego, że znajomość samych parametrów to nie wszystko. szukam rzetelnych opinii o obiektywach z mocowaniem do canona. do tej pory skupiałam się tylko na swoich nikkorach i zaczynam nową przygodę z rodziną canon.
    A może, skoro masz jakiś zestaw szkieł do Nikona, po prostu sprzedaj tego 7D i kup Nikona D7000/300s? Ale to już zależy jakie masz obiektywy (o ile jeszcze je masz ;-) )

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    Racja kolego photographus ... nie to że krytykuje ale kierunek chyba o czymś świadczy i trochę wiedzy by się przydało na temat przyszłego narzedzia swojej pracy
    zgadzam się. ale ja nigdzie nie powiedziałam,że tej wiedzy nie posiadam. nie pytałam-powiedzcie jaki obiektyw, bo nie wiem czym różni się f/3.5-5.6 od f/1.8, bądź co znaczy AF...

jak napisałam wcześniej- szukam opinii o tych obiektywach. chcę się dowiedzieć takich rzeczy, jak np.czy obiektyw "zasysa" kurz albo czy nie ma problemów z łapaniem ostrości... tego nie dowiem się czytając specyfikację na stronie producenta...

Początki nałogu

Domyślnie

o ile to nie był kompakt ten nikoś ~~
    zgadzam się z przedmówcami, studentka fotografii powinna mieć jakiekolwiek pojęcie chociaż z grubsza o tym jaki zakres ogniskowych ją interesuje
    tamron 17-50 2.8 i do tego 85 1.8
    W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MAF Zobacz posta
    A może, skoro masz jakiś zestaw szkieł do Nikona, po prostu sprzedaj tego 7D i kup Nikona D7000/300s? Ale to już zależy jakie masz obiektywy (o ile jeszcze je masz ;-) )
    oj długo się zastanawiałam pomiędzy 7d a nikonem d300s. ale w końcu kilka testów zdecydowało, że, co prawda z niewielką przewagą, wygrał canon 7d. :P
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez madc0w Zobacz posta
    o ile to nie był kompakt ten nikoś ~~
    zgadzam się z przedmówcami, studentka fotografii powinna mieć jakiekolwiek pojęcie chociaż z grubsza o tym jaki zakres ogniskowych ją interesuje
    tamron 17-50 2.8 i do tego 85 1.8
    na litość boską, nie oceniajcie ludzi, kiedy ich nie znacie.
    Ostatnio edytowane przez kasixx ; 27-12-2010 o 00:35 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu

Domyślnie

oceniam Cię po tym co napisałaś (bo po czym innym mogę?)
    dostałam canona 7d studiuję fotografię ojejciu jakie obiektyw do pstrykania
    tak to wygląda niestety
    W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.

Domyślnie

co do Tamronów, to nie jestem przekonana. Szukając swego czasu szkieł do Nikona, miałam okazję je testować( a konkretniej Tamron AF 17-50 f/2.8 oraz 55-200mm f/4-5.6) i nie odpowiadały mi. Poza tym na innych forach także nie słyszałam pochlebnych opinii o obiektywach tej marki.

Jeśli chodzi o inne firmy, to odpowiadają mi Sigma i Tokina. tej ostatniej używam do swojego analoga i jestem bardzo zadowolona.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez madc0w Zobacz posta
    oceniam Cię po tym co napisałaś (bo po czym innym mogę?)
    dostałam canona 7d studiuję fotografię ojejciu jakie obiektyw do pstrykania
    tak to wygląda niestety
    starałam się krótko napisać w czym rzecz( wszyscy mnie karcą za moją tendencję do mówienia i pisania za dużo), może źle się wyraziłam. Jednak w późniejszych postach wyjaśniłam o co mi chodzi. zawsze przed kupnem sprawdzam opinie o danym produkcie w kilku źródłach. Stąd też moje zapytanie tutaj. może faktycznie powinnam bardziej "uściślić".

Do rzeczy:zastanawiam się pomiędzy
    1) canon 17-55 f/2.8
    2)canon 15-85 f/3.5-5.6
    3)sigma 17-70 f/2.8
    Ostatnio edytowane przez kasixx ; 27-12-2010 o 00:53 Powód: Automerged Doublepost

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów