Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: [Guciek] Steb byb step, czyli początki..

Domyślnie [Guciek] Steb byb step, czyli początki..

Po wielu przemyśleniach ostatecznie zdecydowałam się na wstawienie tutaj kilku moich zdjęć z pierwszej "sesji", która miała miejsce w pierwszej połowie listopada. Przeglądałam je po czasie, już z innym podejściem do nich - zauważam błędy, ale mimo to opublikuję - chociażby aby sprawdzić, czy moje spostrzeżenia pokrywają się z opiniami innych użytkowników

Trochę o "sesji" - w "modelkę" wcieliła się moja koleżanka, której zależało na zdjęciu nowej fryzury Koleżanka nigdy wcześniej w takiej akcji nie brała udziału i jest przyzwyczajona do przebywania z drugiej strony obiektywu, fotografując robaczki A teraz do sedna:

1.

2.

3.

4.

5.

6. (po pewnym czasie ten skos przestał mi się jednak tak bardzo podobać..

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Mała awaria - nie widzę opcji edytuj, foto nr 4:

Ostatnio edytowane przez Guciek ; 24-12-2010 o 18:15 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 50D + C70-200/4 L ale nam, kobietom, to wciąż za mało

Bywalec Awatar suluf
    Miasto
    > :Wieś

Domyślnie

Osobiście uważam ,że dziewczyna na zdjęciach wygląda o wiele lepiej z uśmiechem na twarzy.
    Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Domyślnie

Też mam takie zdanie, ale jak to dziewczyna sama powiedziała - nie potrafi, bo jest modelką jednego wyrazu twarzy
    Canon 50D + C70-200/4 L ale nam, kobietom, to wciąż za mało

Bywalec Awatar suluf
    Miasto
    > :Wieś

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Guciek Zobacz posta
    nie potrafi, bo jest modelką jednego wyrazu twarzy
    Niech używa twarz z zdjęcia 3 i 4 :-D
    Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Sorrry, ale zupełnie nie panujesz nad światłem. Pstrykasz aby pstrykać. Powinieneś trochę poczytać, o ile nie masz od kogo się uczyć. Prezentowana koleżanka (nie nazywajmy błagam jej "modelką") ma pełną, szeroką twarz. A ty dodatkowo robisz z księżyca w pełni - MEGA pełnię.
    To tak na szybko. Naprawdę czytaj. Jest sporo w necie. A jeżeli chcesz się czegoś dowiedzieć na forum to pytaj konkretnie. I najlepiej jedno zdjęcie i jedziemy. A tak wrzucasz kilka sztuk i każde jest tak "afotograficzne", że w sumie nie wiadomo od czego zacząć żeby nie urazić, choć po prawdzie powinno się huknąć z grubej rury na otrzeźwienie.
    pozdrówka
    regulamin pkt 8

Konrad Ciok
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez photographus Zobacz posta
    choć po prawdzie powinno się huknąć z grubej rury na otrzeźwienie.
    pozdrówka
    to różnie bywa, nie wiadomo, niektórych takie huknięcie mobilizuje, inni myślą "jezu, co on się mądrzy, ja i tak mam canona 50D ergo robię dobre foty".

Tym niemniej przedmówca powiedział prawdę i tylko prawdę.

Dopiero zaczyna Awatar foto-oko
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Modelka niestety jest zestresowana, nieobecna na zdjeciach to glowny mankament zdjec. Poza tym brak pomyslu na zdjecia. Slowo sesja to bardzo wielkie slowo w tym przypadku. Przekrzywione kadry. Kochani! Oduczcie sie obracac aparat. Jak bedziecie mistrzami to prosze bardzo. Obrocenie aparatu nie jest zadnym srodkiem wyrazu. Te zdjecia przypominaja mi troche moje pierwsze zdjecia, ale sa prawidlowo wywolane, a moje byly mocno niedoswietlone i poruszone.

Zablokowany
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Kulego foto-oko ostro nabijasz posty. Coś chcesz wstawić na giełdę?

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Husky Zobacz posta
    Kulego foto-oko ostro nabijasz posty. Coś chcesz wstawić na giełdę?
    On nie tyle nabija co podnosi pagerank swojej strony. Przejrzyj jego posty. Prawie wszędzie daje linki do swojej strony jako przykłady lepszych zdjęć od tych, które komentuje. Dostało się już każdemu kto tu zdjęcia wystawi. Chyba ma problem z brakiem klientów na swoje kursy w tym fotografii ślubnej

Nie ma jakiegoś punktu w regulaminie na takie postępowanie? Co na to Vitez?
    Marki trzy.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Radzę, byś wrzucił jedno zdjęcie, ale dobre, a nie 10 z czego żadne nie jest Można zrobić mnóstwo zdjęć, ale i tak trzeba wybrać te najlepsze.
    Był Nikon, jest Canon 5d + 35 2.0 + 85 1.8

www.maxmodels.pl/zinek2005.html

Uprawnienia umieszczania postów