Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Odzyskiwanie uszkodzonych(?) CR2 (Canon 1000D)

Domyślnie Odzyskiwanie uszkodzonych(?) CR2 (Canon 1000D)

Mam problem z odzyskaniem plików, które "ktoś":sad: skasował z mojej karty San Disk Ultra II 4GB. Odzyskane JPGi otwieram bez problemu, z RAWami już tak dobrze nie jest. Użyłam dwóch programów: Photorec i Digital Image Recovery. Pierwszy zapisał rawy jako cr2, a drugi z rozszerzeniem tif. Ani jednych, ani drugich nie mogę otworzyć. Tify próbowałam obejrzeć w Irfan View. Wygląda to tak:

Natomiast przy próbie otwarcia cr2 za pomocą Photoscape(w normalnych sytuacjach działało) dostaję komunikat "Plik nie istnieje lub nie można go odczytać". Co jeszcze próbować zrobić? Czy jest jakaś szansa, że dostanę się do tych plików? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Dopiero zaczyna Awatar nevoX

Domyślnie

Wszystkie moje skasowane RAW-y odzyskałem Disk Drillem. Naprawdę znakomity program, a do tego bezpłatny, ale... no właśnie jest ale. Program jest dla systemów Mac OS X. Może znasz kogoś kto posiada Maca, tym programem to naprawdę chwila?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mousey14 Zobacz posta
    Co jeszcze próbować zrobić?
    Przeszukać forum wpisując słowo "odzyskiwanie" w wyszukiwarki. I nie łamać więcej 3. Punktu Regulaminu...

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów