Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Współpraca 50D z grip BG-E2N

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jest wykonalne, selekcjonuje się ogniwa pod kątem połączeń równoległych, dobiera się takie o zbliżonej rezystancji wewnętrznej i to w zasadzie załatwia sprawę. Mam wiele różnych pakietów zasilających modele zdalnie sterowane również w konfiguracjach 2p czyli dwa ogniwa połączone równolegle i dobiera się je w pary aby jedno ogniwo nie było obciążeniem dla drugiego.

Bywalec

Domyślnie

Wszystko jest w porzadku, zamieniłem aku miejscami i przeczyściłem styki i teraz jest OK.
    Teraz po wyładowaniu aku obydwa są puste czyli pracują oba.
    Dziękuję za odpowiedzi w wątku.
    2x5Dmk2/fish15/ 17-40L/ 24LII /85 /135L/ 430 EX II/ 2x600EX
    Regulamin pkt8.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No to teraz jest tak, jak być powinno
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Rafał_K
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KGR Zobacz posta
    Witam.
    Podpiąłem gripa pod swój 50D, mam jeden oryginalny aku a drugi zamiennik, chyba Delta.
    Zauważyłem że działa tylko ten oryginał tzn że po wyładowaniu canona aparat nie widzi, nie przełącza na zamiennik.
    Czy ktoś wie o co biega? Jak temu zaradzić?

W Sony grip współpracował mi pięknie, wyświetlał procent zuzycia baterii i pokazywał który aku pracuje, o jakości wykonania, wyprofilowania i obsługi w porównaniu do Sony VG-C70AM canonowskiego BG-E2N nawet nie wspomnę.
    Dziękuję
    Mam w grip'ie delty oryginał i zamiennik. Testy z włożonym (do grip'a) raz oryginałem a raz zamiennikiem potwierdzają to co można przeczytać w necie: zamienniki nie współpracują z body w zakresie informowania o poziome naładowania (albo rozładowania jak kto woli). Trzeba niestety ten stan zaakceptować, albo kupować 5 razy droższe oryginały...

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafał_K Zobacz posta
    Mam w grip'ie delty oryginał i zamiennik. Testy z włożonym (do grip'a) raz oryginałem a raz zamiennikiem potwierdzają to co można przeczytać w necie: zamienniki nie współpracują z body w zakresie informowania o poziome naładowania (albo rozładowania jak kto woli). Trzeba niestety ten stan zaakceptować, albo kupować 5 razy droższe oryginały...
    Dziwne, w moim A700 grip pokazywał poziom naładowania/rozładowania zamiennika. Dodam że zamiennik aku był tej samej firmy, Delta.
    2x5Dmk2/fish15/ 17-40L/ 24LII /85 /135L/ 430 EX II/ 2x600EX
    Regulamin pkt8.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Z tego co pamiętam używałem 50D z nieoryginalnym akumulatorem i wskaźnik normalnie działał.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Mam zamiennik Gold photo czy jakoś tak i normalnie pokazuje stan naładowania. (50D)

Domyślnie

Mam pytanie. Chcę dokupić do mojego 50D gripa, ale w grę wchodzi tylko oryginał. Zamienniki trzeszczą, po czasie spust migawki przestaje odpowiednio reagować itd. Przerobiłem już to.
    Zastanawiam się tylko dlaczego grip Canon BG-E2N raz kosztuje 650zł a czasem jest za 377zł (nowy, zapakowany z gwarancją itd). Nie chcę kupić jakiegoś bubla, więc pytam. Poza tym czytałem, że ten grip pasuje do 40D/50D. Na wielu aukcjach jest napisane, że pasuje on też do 20D i 30D. Jak to w końcu jest? Będę wdzięczny za rozwianie moich wątpliwości, bo im więcej o tym czytam tym mniej wiem :/

Początki nałogu Awatar Szczur88
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Pasuje do tych wszystkich modeli. 20, 30, 40, 50, do 10D jeszcze nie, do 60D już nie. Za niecałe 400zł leciały te, które sklepy miały z "kitów" 50D (ostatnie 50D które poszły do Saturnów i Media Marktów były w zestawie z gripem, 50/1,8 i torbą, w ********ej cenie, więc sklepy to wykupywały, żeby w ogóle jeszcze mieć 50D). Teraz BG-E2N się sprzedaje słabiej (nie ma już żadnego produkowanego aparatu do którego pasuje), więc i cena leci w dół, żeby tylko nie wtopić.
    www.t-jack.pl
    Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Domyślnie

Dzięki wielkie za info. Teraz właśnie jest sporo aukcji za niecałe 400zł plus jakieś bajery typu np torba. Pamiętam, że zanim kupiłem aparat to grip stał za jakieś 600zł stąd moje zdziwienie. Ale w sumie masz rację, że do niczego więcej ten grip się nie nadaje i plastikowa 60tka ma już inny.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów